Jan van Lierde en Josée Thys zestig jaar getrouwd

Lier: Jan van Lierde (82) en Josée Thys (81), beiden geboren in Lier, vierden hun diamanten bruiloft. Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets Josée en Jan feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier. Als geschenk van de stad kregen ze centrum bons ter waarde van zestig euro.

Jan en Josée leerden elkaar kennen in ‘het Witte Paard’ aan de Leuvense Poort tijdens een stoet voor een honderdjarige in de Spekkestraat in Lier. Enige tijd later trouwden ze en kregen één zoon Pieter die spijtig genoeg overleden is. Er zijn twee kleinkinderen Nico en Wim. Ondertussen is er al een achterkleinzoon Pieter-Jan. Het tweede achterkleinkind is onderweg.

Josée en Jan hadden een eigen glazenierszaak waarin Josée de boekhouding verzorgde.
In zijn vrij tijd bespeelde Jan een blaasinstrument als professioneel muzikant.  Hiervoor volgde hij zes jaar les in de muziekschool in Lier. Jan speelde eerst bij Leo XIII, daarna bij de Grote Harmonie, de brassband Terpsichore waar hij Belgisch kampioen werd, Brassband Heffen en nog vele anderen. Hij trad ook op als gastspeler bij verschillende fanfares. Hij behaalde ook de medaille van de regering voor bass-tuba. Verder speelde hij nog een concerttournee in Andaloesië.
Josée zette zich steeds in voor haar gezin. Alles moet netjes en kraaknet zijn.
Nu doen ze het samen rustig aan. Het huishouden doen , boodschappen doen en een paar keer per week een koffie gan drinken in de Marnixhoeve. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet