Lentesalon Koninklijke Lierse Kunstkring Raymond de la Haye

Fotoreportage...

Lier: Naar jaarlijkse gewoonte richtte de Koninklijke Lierse Kunstkring Raymond de la Haye reeds voor de 52ste maal haar lentesalon in. Heel wat leden en sympathisanten waren afgezakt naar het Vleeshuis voor de feestelijke opening.
Voorzitter Ludo Kennis verwelkomde de bezoekers en gaf het woord aan twee leden van de  Julia Beirinckx en Ed Bruyninckx van de afdeling letterkunde. Ze brachten enige gedichten bij de opening van de tentoonstelling. “omdat poëzie nu eenmaal niet bedoeld is om aan de muur te hangen oordeelde onze voorzitter dat het goed zou zijn om poëzie ten gehore te brengen bij wijze van vooropening van onze tentoonstelling”, zei Ed Bruyninckx.
Burgemeester Frank Boogaerts opende de tentoonstelling. Hij verwees naar het feit dat de Kunstkring de koninklijke titel kreeg. Op vraag van de voorzitter overhandigde de burgemeester de oorkonde van de Koninklijke titel aan twee verdienstelijke dames Diane Peeters en Eliane Vermetten die het dossier Koninklijke titel behartigden. Deze twee dames zijn ook verantwoordelijk voor de inkleding van het “Lentesalon”. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet