Lier ontvangt nieuwe inwoners

Fotoreportage...

Lier: Burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Pets ontvingen 120 nieuwe inwoners in de Colibrant zaal voor een ontbijt. Nadien kon iedereen deelnemen aan een typisch Lierse activiteit zoals een toeristisch boottochtje met de Koninklijke Moedige Bootvissers op de binnennete, een beklimming van de Sint Gummarustoren of een begeleide wandeling door de stad.

Als aperitief sprak de burgemeester de nieuwe Lierenaars toe. Hij gaf een overzicht van al wat Lier te bieden heeft. “Erfgoed dat er mag zijn: het begijnhof en  het belfort , ons Rococostadhuis, de Grote Kerk of Sint-Gummaruskerk,  de Zimmertoren en annex paviljoen. Daarnaast een heel rijk verenigings  en  cultureel leven, de grootste muziekacademie van Vlaanderen , die onlangs werd aangevuld met een jeugdhostel, en een bloeiende Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Een zeer verscheiden en uitgebreid horeca-aanbod, en  heel attractieve winkelstraten met een breed assortiment, die aan een serieuze heropleving  bezig zijn.”
“Lier heeft een belangrijk scholenaanbod: verschillende scholen op alle niveau’s , in alle disciplines  en van alle netten, die dagelijks enkele duizenden leerlingen naar Lier brengen, gaande van kleuterscholen tot de Hogeschool Thomas More. Lier herbergt ook meer dan 130 KMO’s, en in onze deelgemeente Koningshooikt is Van Hool gevestigd, werkgever van  bijna  4000 personeelsleden.  En niet te vergeten: Lier kan heel wat bieden op sportgebied: voetbalclub Lierse , Lyra, VK Hooikt , zaalvoetbalclub Proost in 1° klasse, Heracles hockey in 1° klasse , een sterke basketbalclub GUCO, bloeiende atletiekclubs Lyra en Lierse, volleybalclub SMASH, enkele bloeiende tennisclubs , twee duikclubs, een petanqueclub …… Voor elk wat wils.”
Verder sprak de burgemeester nog over de samenstelling van de gemeenteraad en het schepencollege, de nakende verkiezingen, de diverse wijkkermissen en de festiviteiten op de Grote Markt, de Duckrace, de Schapenkoers en het uitgebreid aanbod aan culturele manifestaties.
Tot slot werden nog twee “Lierse” regenschermen onder de aanwezigen verloot.

Na het ontbijt vertrok iedereen naar zijn gekozen activiteit. Nadien kwamen alle genodigden terug naar de colibrand zaal. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet