N-VA kondigt grote infrastructuurwerken aan

Lier: Met de slogan “Schup in de grond” trekt NV-A met grootse plannen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Wanneer N-VA terug deel uitmaakt van het beleid willen ze 22 miljoen euro investeren in de heraanleg van straten, voetpaden en fietspaden.

Afdelingsvoorzitter Piet De Zager, burgemeester Frank Boogaerts en schepen Bert Wollants lichtten een onderdeel van hun verkiezingsprogramma toe.

“Dit is de grootste investering ooit in ons openbaar domein. Geen prestigeprojecten maar welzaken die voor onze inwoners echt tellen: straten, voetpaden en fietspaden. Meer dan vijftig heraan te leggen straten, twintig kilometer vlot wegdek met comfortabele voetpaden en maar liefst vijf veilige fietspaden. Met dat plan voor Lier en Koningshooikt trekt de N-VA naar de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt voorzitter Piet De Zaeger.

Schepen voor Mobiliteit en Openbare Ruimte Bert Wollants: "We deden al heel wat. Denk aan de Sander De Vosstraat, Begijnhofstraat, Kanunnik Davidlaan en binnenkort de St. Gummarusstraat. Ook de budgetten voor asfalt en voetpaden zijn verhoogd. Maar de komende jaren moet het voor ons veel meer zijn."
Burgemeester en lijsttrekker Frank Boogaerts: "We hebben nu zes jaar moeten rijden met de handrem op. Door de werken aan de Ring was het niet aangewezen ook de binnenstad open te leggen. Bovendien moesten we eerst de schuldenberg van 82 miljoen aanpakken. Die is nu met 10% afgebouwd. Die winst wil de N-VA nu terug investeren in onze straten."
In het verleden werd te weinig geïnvesteerd in onze straten en riolen. Bovendien werden straten als de Berlarij heraangelegd zonder nieuwe riolering, zodat ze meteen terug verzakten.
Daarom schuift de N-VA een ambitieus investeringsplan naar voor. Met ons geen vage beloftes of luchtkastelen. Wél een gedetailleerd, becijferd en haalbaar programma. Zonder de schulden te verhogen of extra belastingen.”

Het volledige investeringsplan:
2018: Sint-Gummarusstraat, Kanunnik Davidlaan, Leike, Senthout, Spekkestraat
2019: Ros Beiaardstraat, Veemarkt (incl fietspad Hoogveldweg vanaf jaagpad - Veemarkt —Zaat — Jaagpad Zaat), Marnixdreef, Fortweg, Schollebeekstraat
2020: Berlarij, Pastoriestraat, nieuwe ontsluitingsweg station, Tramweglei, fietspaden Aarschotsesteenweg, Dorpstraat
2021: Sterrenstraat, Komeetstraat, Maanstraat, Boomlaarstraat, Bosstraat, Eeuwfeestlaan ( dl richting Guldensporenlaan)
2022: Begijnhof (11 straten!), fietspad Mechelbaan, Vogelzang, Huibrechtstraat, Koning Albertstraat
2023: Werf, Pettendonk, Molenstraat, Woudstraat, Mijl, fietspaden Kesselsesteenweg, Pieter Breugellaan
2024: Volmolenstraat, Kloosterstraat, Bril, Kattenstraat, Deensestraat, Eeuwfeestlaan (dl richting Antwerpsesteenweg)
2025: Guldensporenlaan, Berlaarsesteenweg buiten de Ring

(MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet