Archief Lier organiseert boekenverkoop

Lier: Op zaterdag  5 en zondag 6 mei van 10 tot 16 uur organiseert het stadsarchief van Lier een boekenverkoop.  “In de loop der jaren vergaarde het Lierse archief heel wat historische boeken. Door de aankoop van vaak omvangrijke boekencollecties, kwamen er ook heel wat dubbels in het bezit van de stad”, legt schepen van Erfgoed Rik Verwaest uit.
“Het gaat voornamelijk om boeken van Felix Timmermans en aspecten van de Lierse geschiedenis. Het zijn telkens dubbels  die ook nog in meerdere exemplaren in de bibliotheek van het Archief Lier beheerd blijven.”
Op de verkooplijst staan onder andere:
- Felix Timmermans. Mens, schrijver, schilder, tekenaar (uitgave Mercatorfonds)
- Lier. Historische stedenatlas van België (uitgave  Gemeentekrediet)
- Verschillende uitgaven van het Liers Genootschap voor Geschiedenis en van de Gilde “Heren van Lier”, zoals de Tentoonstellingscatalogus ‘750 jaar Abdij van Nazareth’
- Diverse werken van Felix Timmermans in verschillende uitgaven en drukken, zoals Pallieter, Onze-Lieve-Vrouw der vissen
- Uitgaven over Louis Van Boeckel, Bernard Janssens en Raymond de la Haye
- Jaarboeken van het Felix Timmermans Genootschap en het Duitse Gesellschaft
- Anastatische herdruk  van ‘Door de dagen: Indrukken van Polleke van Mher’, pseudoniem van Felix Timmermans
Enkele items  die nog in grote getale aanwezig zijn in het archiefdepot, kunnen gratis worden meegenomen.
 
Praktisch
Boekenverkoop op zaterdag 5 en zondag 6 mei van 10 tot 16 uur in zaal ‘Den Bloeyenden Wijngaerdt’ van het stadskantoor op het Paradeplein. Enkel cash betaling mogelijk. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet