Jobbeurs voor laag- en midden geschoolde jongeren

Lier: Na twee geslaagde edities organiseren jongeren zelf op dinsdag 8 mei 2018 opnieuw een exclusieve jobbeurs voor laag- en midden geschoolde jongeren uit Lier en directe omgeving.

Mede dank zij een arbeidsmarkt die enorm aantrekt, vinden steeds meer jongeren, ook kortgeschoolden, de weg naar een job. De werkloosheidscijfers liegen er niet om. In maart 2017 waren er 272 jongeren zonder job. In maart 2018 is dit cijfer gedaald naar 222. Een daling met 18,4%.
Dit is merkelijk beter dan de cijfers van regio Mechelen waar de werkloosheid daalde met 9,6%. In Vlaanderen daal de jeugdwerkloosheid met 8,9%

Ondanks de gunstige omstandigheden op de arbeidsmarkt merken we echter nog steeds dat de jongeren een extra steun in de rug nodig hebben in hun zoektocht naar een job. Het feit dat vijftig jongeren zich aanboden om mee te werken aan de jobbeurs maakt duidelijk dat ze elke ondersteuning kunnen gebruiken.

Momenteel zijn een dertig tal jongeren in verschillende werkgroepen aan de slag. Zo is er de werkgroep communicatie en onthaal, catering en logistiek.
Op het huidige ogenblik zullen 32 werkgevers op de beurs aanwezig zijn. 625 laag- en midden geschoolde jongeren zijn aangeschreven. Ook de laatste jaren secundair (TSO en BSO) worden verwacht.
Via hun inzet proberen ze hun talenten en competenties in de kijker te plaatsen voor de werkgevers.
(MSL/foto’s MSL)
 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet