Jeugddienst lanceert nieuwe speelkaart

Lier: De jeugddienst werkte een nieuwe papieren ‘Lierse speelkaart’ uit. Ouders en kinderen die op zoek zijn naar leuke speelplekken in hun buurt, of jeugdverenigingen die in het bos willen ravotten, krijgen aan de hand van het plannetje een overzicht van alle wijkspeelpleintjes, groene vlaktes, openbare sportterreintjes en speelbossen.

“Het is voor d eerste maal dat we de Lierse speelkaart lanceren. We hebben doelbewust voor een papieren kaartje in een handig formaat gekozen en niet voor of andere smartphone toepassing. Deze kaart moet de kinderen prikkelen. Kinderen kunnen met de kaart zelf actief aan de slag gaan door er bijvoorbeeld hun eigen huis of school bij te tekenen, de weg naar het dichtstbijzijnde of leukste speelpleintje uit te stippelen of hun straat in te kleuren”, zegt schepen van Jeugd Rik Verwaest.

“We brengen de kaart trouwens net nu uit, omdat er de jongste tijd heel wat nieuwigheden zijn bijgekomen, zoals het fitpark aan ons jeugdcentrum en speelterrein Jungelhoef, de vernieuwing van de sportvelden. De kaart is een leuke aanzet om nieuwe dingen te gaan ontdekken.”

De illustratie zijn gemaakt door een Lierse illustratrice Evelien Rahm. “Ik heb de illustraties zo speels en zo open mogelijk gehouden, zodat iedereen tussen 7 tot 18 jaar zich aangesproken voelt. Er is heel veel plaats zodat de kinderen er nog van alles kunnen bijtekenen. Mijn eigen kinderen hebben aangegeven wat er zeker moest opstaan. Ze zijn er al helemaal weg van.”
“Het is de combinatie van een kaart en een kleurplaat”, voegt Rik Verwaest er nog aan toe.

De plannetjes worden via de scholen aan alle kinderen uitgedeeld. Je kan het plannetje ook downloaden op www.moevement.be  (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet