Frans Hermans en Jeanne Rypens vieren diamanten bruiloft

Lier: Frans Hermans (88) en Jeanne Rypens (87) beiden echte Lierenaars vierden hun zestig jarig huwelijksjubileum. Hun ouders waren buren, de kinderen kenden elkaar… en toen sloeg de vlam over.
Jeanne en Frans hebben drie kinderen, Rony, Karla en Ilse. Ondertussen zijn er drie kleinkinderen, Jelle, Jitse en Jhoris. Eén achterkleinkind, Rox, een meisje, maakt de reeks compleet.
Frans werkte zijn ganse loopbaan in zijn eigen landbouwbedrijf met melkvee en tuinbouw. Jeanne zorgde voor de kinderen en hielp mee in het bedrijf.
“Toen we beiden nog werkten op de boerderij hadden we geen tijd om te reizen. Toen we met pensioen waren reden wij met de wagen naar Oostenrijk en naar de Moezel. Spanje en Mallorca deden we met het vliegtuig”, zegt Jeanne.
Frans was mede stichter van Kerselaerkermis. Na enige jaren kwam er een splitsing en Frans koos voor de Hulstse Pallieters. Hij was ook een fervent wielertoerist.
Jeanne vult graag kruiswoordraadsel in en speelt ook rummikub.
Alle zondagen gingen ze op stap met vrienden. Daar hoorde natuurlijk ook een pintje bij en lekker eten.
Nu doen ze het rustig aan. Ze werken nog samen in de tuin. Frans doet ook graag opzoekingen met zijn PC. Jeanne vult nog steeds kruiswoordraadsels in en speelt nog altijd rummikub.

Viergeslacht
Toen Rox zeven weken geleden geboren werd zorgde zij voor een viergeslacht in vrouwelijke lijn.
Jeanne Rypens (87) werd de fiere overgrootmoeder, Karla Hermans (57) is de grootmoeder en Jitse Vermeerbergen (30) is de moeder van Rox Van Roost. Rox werd geboren op 2 maart in het AZ Monica in Deurne. Ze woog toen 2,9 kg en was 50,5 centimeter. Janis Van Roost is de gelukkige vader. (MSL/foto’s MSL)                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet