Lier Jazz Festival

Lier: Op maandag 30 april gaat het Lierse Jazz Festival door in de cultuurcampus SAMWD aan de Gasthuisvest. “Het Lier Jazz Festival van de SAMWD Lier vond jarenlang op 10 november plaats. Met een nieuwe datum in het voorjaar investeert de SAMWD Lier in de mogelijkheid het festival in de toekomst deels in de open lucht te houden”, zegt organisator Han Flintrop. Voor de komende editie, maandag 30 april, houdt organisator Han Flintrop nog vast aan vier podia, met 10 formaties en 117 musici.

Thema van de editie 2018 is 'De Regenboog'. Jazz in het breedste kleurenpalet, met aan de ene kant alle inspiratiebronnen, en aan de andere alle uitingsvormen van jazz. Formaties als Century Jazz Orchestra (roaring twenties USA), Rebirth Collective (jaren 50 hopjazz) en Tadpole Evolution (hedendaags Europees) zijn op zich al een mooie staalkaart van alles wat jazz te bieden heeft. Voeg daar nog het jonge talent van de SAMWD (Pop/Jazz Singers Night, SAMWDYT7TET), een vleugje Braziliaans (Eetras do Brasil) en drie big bands (Collectivo Bag Bind, NATO Jazz Orchestra en natuurlijk gastheer BigBandLier) aan toe en je hebt, zoals elk jaar, een bijzonder kleurrijke en inspirerende avond.

Tien formaties kleurrijke jazz
Letras do Brasil, Braziliaanse mix van melancholie, tristesse, hoop en dromen.
Collectivo Bag Bind, Leuvens big band met een eigenwijs programma.
Tadpole Evolution, Europese jazz, vocaal geïnspireerd.
SAMWDYT7TET, grensverleggend jazzensemble van de Lierse muziekschool, altijd op zoek naar de horizon.
Singers Night, al het Pop/Jazz zangtalent van de Lierse academie bijeen.
Rebirth Collective, jazz uit de tijd van 'Catch me if you can'.
Century Jazz Orchestra, de roaring twenties met zijn deukhoeden, Cubaanse sigaren en glinsterjurken zijn terug!
BigBandLier, met vocalisten Lois De Souter en Frank Zaman, én een aantal Syrische gastmusici. Zandland, Vlaamse singer/sopgwriter Niels Boutsen (aka Stoomboot) op z'n jazz!
NATO Jazz Orchestra, state of the art big band jazz!

Project JONG JOVIAAL JAZZ steunt De Regenboog
Het Het Lier Jazz Festival is een festival met speciale aandacht voor jongeren. Elk jaar krijgen jonge talenten van de SAMWD joviaal een podiumplaats tussen al het professionele geweld. Daarnaast is de toegang tot LJF voor jongeren onder 18 jaar gratis. Maar het LJF doet meer:
Met het project Jong joviaal Jazz ondersteunt het LJF Lierse educatieve projecten die jongeren helpen hun weg naar volwassenheid te vinden. Deze editie vragen we aandacht voor een project van de Lierse middelbare school De Regenboog (Buitengewoon Secundair Onderwijs). In dit onderwijs is de link met jazz duidelijk: inspirerende, creatieve en inventieve leraars laten hun leerlingen al improviserend hun eigen weg naar de toekomst zoeken. Dat 'zoeken' werd aangemoedigd door zanger/gitarist Niels Boutsen (op LJF 2018 met Zandland) die de enthousiaste leerlingen van deze school hun eerste succesvolle stappen naar songwriting liet zetten. Wellicht gaan we daar gemaakte songs terug horen op het Het Lier Jazz Festival. Bovendien sponsort via Jong Joviaal Jazz een groot aantal organisaties en bedrijven uit de Lierse regio de vaste kosten van het festival. Op die manier kan een groot deel van de recette ten goede komen aan de educatieve werking van De Regenboog. Hoe meer publiek, hoe meer opbrengst voor het goede doel. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Tickets zijn in voorverkoop aan € 15,00 t/m 28 april verkrijgbaar bij:
- SAMWD Lier (Gasthuisvest 50, Lier)
- Liers Cultuur Centrum (Aarschotsestwg 2, Lier)
- Noton Piano's (Berlarij 60, Lier)
- Café 't Goed Voorbeeld (Albertstraat 8, Lier)
- BuSO De Regenboog (Kapelstraat 33, Lier)

Aan de avondkassa kosten de tickets € 18.00.
Meer info: WWW.LIERJAZZ.BE  info@lierjazz.be 0495 27 17 40

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet