“Fiesta Europa”  brengt internationaal gevoel naar Lier

Lier: Op vrijdag, zaterdag en zondag streek “Fieste Europa” neer op de Gasthuisvest. Een 40-tal standhouders bieden specialiteiten uit hun land of regio te koop. aanbieden. Je vind er Corsicaanse specialiteiten naast Engelse fudge, Franse nougat, Italiaanse salami’s, Spaanse charcuterie, Hollandse kaas, gebakken mosselen en andere lekkernijen. Kwaliteit, originaliteit en authenticiteit staan voorop. Schepen Rik Verwaest en Lucien Herijgers wandelden de tentoonstelling in.

Eten en drinken
Midden op het plein kan je rustig genieten van allerhande internationale gerechten en bijbehorende dranken.  Voor het eerst zal er een stand zijn waar vers bereide Italiaanse pasta wordt aangeboden. Daarnaast natuurlijk de gevestigde waarden zoals paella, pizza, Duitse grill, de Paljas bierstand, wijnen en cocktails of een zeer speciale koffie. Dit jaar kan je als primeur een koffie verkeerd bestellen met je eigen wrikbare foto op. Je maakt een selfie, stuurt hem door en in een mum van tijd is je gepersonaliseerde koffie klaar.

Nieuw: laat-avond-opening
Op vrijdag willen we de markt extra-feestelijk openen. Om voor de juiste ambiance te zorgen hebben we Par Hasard ingehuurd. Gegarandeerd ambiance met deze akoestische coverband. We blijven open tot 22 uur als het weer het toelaat.
Rond 17 uur openen de meest feestelijke schepenen alvast de internationale markt, waarna alle Palieters nog  tot zondag kunnen komen genieten van al het lekkers dat Europa te bieden heeft.

Animatie
Op elk moment van de dag willen we op Fiesta Europa de juiste sfeer scheppen. Naast 'Par Hasard' (Akoestic coverband) op vrijdag spelen zaterdagmiddag 'In Volata' (Italiaanse sfeerband) en zaterdagavond 'Elisa' (Internationaal repertoire) op het podium. Zondag zijn er achtereenvolgens Drigi Drigi die met traditionele Griekse muziek voor de eerste keer te gast zijn op Fiesta Europa en als afsluiter de Antwerpse Hongaar Joseph Csikos en zijn vriendin Magdje die het goede weer zullen maken.

Kinderdorp
Kleine levensgenieters zijn uiteraard ook meer dan welkom. In samenwerking met het Belgisch Kinderkanker Steunfonds bouwen we een leuk kinderdorp met springkastelen en speelzones waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet