Ingrid Geudens  vijftig jaar “Innig verbonden met de natuur”

Lier: Onder het motto 50 jaar “Innig verbonden met de natuur” stelt Ingrid Geudens van 26 mei tot en met 3 juni haar werk tentoon in het Vleeshuis aan de Grote Markt in Lier. De tentoonstelling is te bezoeken van 11 tot 18 uur. Feestelijke vernissage 25 mei om 20 uur.

Voor deze speciale jubileum tentoonstelling maakte Ingrid Geudens voor de bezoeker een selectie van aquarellen op zijde en papier, olieverfschilderijen en keramieken beeldjes.
Ingrid Geudens beheerst meerdere disciplines zoals textielkunst, keramiek en aquarel. Steeds kiest ze voor natuurlijke materialen. Ze maakt tevens haar eigen pigmenten aan met plantaardige kleurstoffen, wat een prachtig effect heeft op de wilde zijde die ze soms als drager voor aquarellen gebruikt. Met dit zijde schilderen oogstte ze tot in Japan groot succes en won ze meermaals internationale prijzen.

Ingrid Geudens (°1947) heeft haar atelier in het bosrijke Zoersel. De ’natuur’ is voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron die doorheen haar hele oeuvre aanwezig is. Met grote sensibiliteit maakt ze poëtische evocaties van hetgeen haar en haar wereld omringt. Vertrekkend vanuit het realistische fundament, wordt al haar productiviteit doordrongen van poëzie. Een poëzie die al naargelang de discipline varianten van temperamenten inhoudt, in haar schilderijen vaak vertaald door het overheersende ”warme-blauw” en ”oranje-rood” coloriet. Ze schept sfeervolle beelden die getuigen van innerlijke rust en harmonie. Zij is geen kunstenares die zich laat leiden door felle accenten en sterke emoties. Zonder schroom etaleert zij een puur vrouwelijk gevoel dat bij nader toezien eerlijk en verfijnd is. Het experimenteren is haar volkomen vreemd en zij gaat alles wat negatief is in het leven rustig voorbij. Haar kunst is bijgevolg een zuiver spiegelbeeld van een oprechte liefde voor schoonheid. De beeldvorming is uiterst eenvoudig maar net daardoor zo doordringend en sereen van sfeer. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet