Fontein in stadspark

Lier: Nadat eerder ook de Binnennete ter hoogte van de Vismarkt voorzien werd van een drijvende fontein, besliste het stadsbestuur om gedurende één week een fonteinpomp uit te testen in de vijver van het stadspark. Naar aanleiding van een bezoek aan de ‘Nationale Grasdag’ door de groenploeg, kreeg de stad een aanbod van de firma Vandenborre (NL) om gedurende één week in april een demopomp te installeren in de vijver van het stadspark. Het proefproject wordt gratis aangeboden aan de stad en zal in de loop van april plaatsvinden.

Het gaat om een drijvende fontein van het merk Otterbine met sproeikop type ‘Gemini’. Daarmee zal het uitzicht sterk lijken op de drijvende fontein op de Binnennete. Otterbine fonteinen hebben een dubbele functie, zowel het water weer gezond maken (beluchten, algenbestrijding) als de verfraaiing van de waterpartij. Deze fontein is ideaal voor vijvers in parken en heeft een maximum sproeihoogte van 1,2m. De extra zuurstof in het water maakt de vijver gezonder en helpt bij de biologische afbraak van het slib.

Gedurende de korte testperiode wil het stadsbestuur nagaan of een dergelijke fontein een meerwaarde kan zijn voor het stadspark en goede resultaten oplevert op die plaats. (MSL/foto MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet