Pink Ribbonettes laten Louis Zimmer te water

Lier: Op de eerste zonovergoten lentedag lieten de Pink Ribbonettes hun vernieuwde kano Louis Zimmer te water. Ze kunnen nu beschikken over een vernieuwde Canadese 10-zitter (C10). Tijdens het winterseizoen werd deze kano van de Koninklijke Lierse Kanoclub hersteld en roze geschilderd.
Norbert Chovau voorzitter van de Kano Club mocht als peter de boot dopen. De Lierse Keersters en de brassband van het Pipeholleke luisterden de plechtige tewaterlating op.

De Pink Ribbonettes zijn een groep vrouwen die revalideren na borstkanker. De peddel beweging die ze maken tijdens het varen zou goed zijn voor de lymfedrainage. Sommige vrouwen krijgen last van ophoping van lymfevocht na een heelkundige ingreep.

“Na twee intense jaren varen de Pink Ribbonettes Lier dit jaar in met een vernieuwde kano, een Canadese 10-zitter oftewel een C10. Vorig jaar zijn we gaan varen op de Canale Grande in Venetië, samen met de Pink Leones (de lokale borstkankergroep die ons leerde varen met een kano), op de Moezel in Briedl in een drakenboot waar we zelfs een beker wonnen als damesgroep! En ook op de dokken in Antwerpen in de Dragonrace dank zij de serviceclub van Beveren. En dat samen met de Pink Robbonettes van Turnhout en Brussel”, zegt Monique Quaeyhaegens.

Na een zonnige vaart werd de eerste vaardag afgesloten met een uitgebreide receptie in het clubhuis van de Koninklijke Lierse Kanoclub.

De Lierse Pink Ribbonettes varen elke zondag voormiddag op de binnennete in Lier. Vertrek aan de stijger aan het Spui. Meer informatie bij Monique Quaeyhaegens en op de Facebook pagina van de Lierse Ribbonettes. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet