Bootvissers openen vaarseizoen met nieuwe boot

Fotoreportage...

Lier: Ter hoogte van de stijger aan het clublokaal van de Koninklijke Moedige Bootvissers werd het vaarseizoen 2018 plechtig geopend. Tevens werd de nieuwe platbodem Marieke voorgesteld.
“Het is ook al bijna een traditie dat wij elk jaar een vergane boot uit dienst nemen en vervangen door een nieuwe. Dit jaar was het de beurt aan Marieke”, zegt voorzitter Maurits De Smedt”

“Vorig seizoen bezorgden wij meer dan 15.000 toeristen een gezellige rondvaart. Zoals de traditie het wil starten wij op 1 april met onze toeristische rondvaarten. Onze gidsen- vaarders en directe medewerkers zijn er klaar voor. De goesting is er zeker om er weer een goed toeristisch seizoen van te maken. Wij trachten het even goed te doen als vorig jaar en hopen op een nog beter seizoen.”

Overkapping
“Wat ons opvalt is dat in november, ja zelf gedurende  de wintermaanden, er aanvragen komen om te varen. Spijtig moeten we hen teleurstellen Onze bootjes krijgen hun winterjasje en de batterijen en motors worden dan gestockeerd. Misschien moet wij dat niet doen. Een mooie overkapping zal ons toelaten het ganse jaar te varen, tenminste wanneer het niet vriest. En ook de levensduur zal met 50% verlengd kunnen worden. Dus mijn droom beste medewerkers, een permanente overkapping boven onze ligplaats, is nog niet zo krankzinnig maar wel realiseerbaar. Het kan alleen nog de toelating van het stadsbestuur en de dienst erfgoed.” 

“Ook kan ik u meedelen dat vier nieuwe vaarders zich aangemeld hebben om onze groep te versterken, zij zijn nodig en welkom. Wij zullen ze steunen en hopen dat ze het volhouden en er een aangename hobby kunnen van maken”, besluit voorzitter Maurits De Smedt. (MSL/foto’s MSL-SDW-TJL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet