Nieuw toeristisch aanbod voor de individuele bezoeker

Lier: Voor het zomerseizoen pakt Visit Lier uit met drie nieuwigheden: de proevertjestocht Proeftoer, een kersvers tracé voor de succesvolle Cycling Dinner en de vernieuwde reeks begeleide zondagswandelingen.

Proeftoer
“De smakelijke Proeftoer laat je proeven van streeklekkers. Op wandelafstand van elkaar vind je een chocolaterie, een koffiehuis, een ijssalon, een kaaswinkel, een café en een frituur waar hapjes en drankjes klaarstaan. Deelnemende handelszaken zijn Harvey & Hayes en Chocolaterie Dom op de Grote Markt, Koffiehoekje Van Ouytsel in de Rechtestraat, Café Refuge op het Zimmerplein, Frituur Marcel in de Schapenkoppenplein en Crèmene Jerome in de Frederik Peltzerstraat.”, zegt Rik Verwaest, schepen voor toerisme.
De Proeftoer-pakketten zijn te koop bij Visit Lier vanaf 30 maart - 7,50 euro voor 6 proevertjes.
Meer info http://www.visitlier.be/doen/wandelen/proeftoer

Cycling Dinner – nieuwe route
“De Cycling Dinner is de ideale daguitstap voor iedereen, voor individuele fietsers, families en vriendenclubs. Je gaat op verkenning met de fiets met vier maaltijdvouchers op zak. Fervente fietsers hebben de keuze tussen twee culinaire routes Voor de negende editie introduceert Visit Lier een parcours van 51 km van Lier naar Mechelen. Deze route leidt je langs de slingerende Nete en Zenne over een stukje fietsostrade. Je houdt even halt in het mooie Vrijbroekpark en kunt even later de Mechelse Grote Markt bewonderen. - van 4 april tot 30 september op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag - niet op 10 mei en 22 juli.
De route van 56 km van Lier naar Oelegem wordt dit jaar hernomen - van 4 april tot 30 september op woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag, feestdagen - niet op 15, 25 en 26 augustus”, verduidelijkt Verwaest.
Tarieven: volwassene 35 euro - kind tot 10 jaar 20 euro.
Meer info  http://www.visitlier.be/doen/fietsen/cycling-dinner

DEUR-Lier
“DEUR-Lier is de gloednieuwe begeleide wandeling in de reeks begeleide themawandelingen op zondagnamiddag. De gids neemt de groep mee op sleeptouw en onthult verhalen die zich achter bepaalde deuren afspelen. Ontdek een koppige deur, een luchtbrug voor nonnen, de weg naar het paradijs en nog veel meer. Vijf andere thema's vervolledigen het zomerprogramma.
van 10 juni tot 14 oktober, tweewekelijks op zondag vertrek om 14 uur.”  
“Op het ogenblik bereiden onze stadsgidsen nog een nieuwe wandeling voor met als thema ‘De Vikingen  in Lier’. Vermoedelijk is deze wandeling klaar tegen de zomer”, verklapt Verwaest nog.
Meer info http://www.visitlier.be/doen/wandelen/begeleide-themawandelingen (MSL/foto’s MSL)
 
 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet