DJ-producer Robert Falcon krijgt Cultuurprijs 2017

Fotoreportage...

Lier: Tijdens een plechtigheid op het stadhuis werden de Cultuurprijzen 2017 uitgereikt. De Cultuurprijs 2017 ging naar DJ – producer Robert Falcon. De prijs voor een ganse loopbaan ging naar het zangkoor De Netezonen.

Burgemeester Frank Boogaerts verwelkomde de aanwezigen.
“De cultuurbeleving in onze stad is zeer belangrijk, de culturele uitstraling van Lier is groot. We mogen en moeten daar fier op zijn. Lier en cultuur, het is een perfect huwelijk. Het stadsbestuur zal alle moeite doen om dat ook zo te houden.”

Schepen voor cultuur Ivo Andries stelde de drie genomineerden voor de Cultuurprijs 2017 voor. Toneelkring Teater Lier, Robert Falcon, pseudoniem voor Robbert Cools, DJ en producer en Rik Ghesquière dirigent van onder andere het symfonie orkest De Lier.
De cultuurprijs 2017 ging naar Robert Falcon.
“De Dj/producer Robbert Cools is een 22 jarige Hooiktenaar die sinds zijn 14 jaar intensief met muziek bezig is. Hij besloot op zijn 21ste verjaardag om vol voor zijn muzikale carrière te gaan onder de artiestennaam Robert Falcon. Sindsdien gaat het erg hard voor de getalenteerde Lierenaar.
Zijn tracks halen stuk voor stuk tienduizenden views en streams, en worden opgenomen in de sets en radioprogramma's van de grootste deejays ter wereld (Afrojack, Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero, Hardwell, Tom Swoon,…), hij mocht meteen aantreden op grote nationale festivals als Sunset en Summerfestival, en speelde in zijn eerste Falcon-jaar ook al op tot de verbeelding sprekende events in Ibiza, India en Oman. Dit ontging ook de grote labels niet en Armada Music, het label van de Nederlandse top-dj Armin Van Buuren, besloot dan ook meerdere tracks van Robert Falcon onder hun vleugels uit te brengen”, zegt schepen Andries.

Voorzitter van de Koepel voor Cultuur Paul Van Steenkiste stelde de kandidaten voor de cultuurprijs Lifetime Achievement voor. Deze prijs wordt toegekend voor de ganse loopbaan van een inwoner of een gewezen inwoner van de stad Lier. Waardemeters hierbij zijn een langdurige inzet binnen het culturele leven van onze stad, een duurzame bijdrage aan het cultureel imago van de stad en een aantoonbaar engagement in de culturele, socio-culturele en/of toeristische uitstraling van onze stad.
“De eerste kandidaat, Mon Van den Heuvel, zet zich al jaren in binnen het culturele leven van de stad. In zijn hoedanigheid van groot Timmermanskenner en liefhebber houdt hij al jaren een blog bij over Timmermans, en hij is ook actief in het Stadsarchief voor alles wat Timmermans betreft. Hij maakte tevens een studie over de verschillende versies en drukken van Pallieter.”
“De tweede kandidaat is het mannenkoor De Netezonen. Vorig jaar vierden ze hun 135 jarig bestaan. Het koor telt momenteel 5 leden. Een koor dat zolang zingt is zonder enige twijfel een unicum in de geschiedenis van het koorwezen en met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het oudste koor in Vlaanderen. Onder de bezielende leiding van dirigent Dirk Baert, die letterlijk muziek ademt en voorzitter Richard van Besauw die alles in perfecte banen leidt, wordt gestaag aan de weg getimmerd, zodat het koor momenteel 340 liederen op zijn  repertorium heeft staan.” (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet