De Kreuners op Lier Centraal 2018

Lier: Vanaf donderdag 5 juli zal de Grote Markt, al voor het zevende jaar, opnieuw de uitvalsbasis zijn voor een bruisende Lier Centraal concertreeks. Acht donderdagen op een rij zijn er acht concerten met verschillende thema’s. De Lierse rock groep ‘De Kreuners’ sluit op donderdag 23 augustus Lier Centraal feestelijk af.

“Elk jaar opnieuw proberen wij te werken aan nog meer kwaliteit en zoeken we naar nieuwe opportuniteiten om nog net dat ietsje meer te kunnen realiseren. En ook dit jaar zijn we in dat opzet geslaagd – mede dankzij de financiële inspanningen van de stad Lier. Maar ook meer dan ooit door het vertrouwen van de partners en ondernemers dat jaar na jaar langzaam maar zeker toeneemt.
Net zoals de vorige jaren probeert Lier Centraal plezier, klantvriendelijkheid en noodzaak te combineren door onder meer leuke en nuttige gadgets te voorzien. Ook dit jaar kunnen de bezoekers aan de bonnenstand terecht voor oordopjes en mogen ze bij regenweer een Lier Centraal regencape ontvangen”, begint organisator Kristel Van Loon de programma voorstelling.

Gratis festival
“Maar echt belangrijk is dat Lier Centraal gratis toegankelijk blijft voor het brede publiek, met aandacht voor lokaal muzikaal talent en voor artiesten met nationale en zelfs internationale uitstraling. Elke donderdag van juli en augustus afspraak op de Grote Markt vanaf 19 uur (met uitzondering van 5 juli, dan zijn we speciaal voor de kids al vanaf 14 uur van de partij).”

Programma
Het programma van Lier Centraal 2018 is nog niet volledig ingevuld.  Maar toch is de organisatie enorm trots op wat ze vandaag al kunnen aankondigen.

Donderdag 5 juli 2018 – Nederlandstalig – ‘Vlaanderen Feest’, 11 juli-viering ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag: Vanaf 14u: Kindernamiddag met kinderdisco, ballonnenclown en tal van toffe animaties en attracties. 11 juli vieren we de Vlaamse Feestdag, In het kader van “Vlaanderen Feest” heeft de organisatie die avond opnieuw een topformule weten te strikken. De heren van “Voice Male” zullen namelijk tijdens hun afscheidstournee de Grote Markt van Lier doen daveren. Een mega mooie en indrukwekkende mix van stemmen en voor de gelegenheid allemaal Nederlandstalige meezingers van formaat.

Donderdag 12 juli 2018: Tribute.  De sterke Neil Diamond tributeband “Diamonds on the Rocks” heeft enkele jaren geleden de bezoekers van Lier Centraal al enorm aangenaam verrast. Met een zo gelijkende stem en een stel steengoede muzikanten is deze avond niet enkel straf op muzikaal vlak maar zal het publiek kunnen genieten van een superfijne sfeer

Donderdag 19 juli 2018: Schlager. Eentje om absoluut met stip te noteren. DJ & presentator Kurt Frederickx draait en praat deze schlageravond met het nodige enthousiasme aan elkaar. Maar het zijn schlager-queen “Laura Lynn” en jawel, de oer-echte “Vader Abraham” die ongetwijfeld de show zullen stelen en jong en oud in beweging krijgen.

Donderdag 26 juli 2018: De invulling van deze avond wordt later bekendgemaakt.

Donderdag 2 augustus 2018 – Salsa & Latino: Dit thema mag op Lier Centraal absoluut niet meer ontbreken. Het salsa & latino-gehalte tijdens Lier Centraal is reeds meermaals bewezen en werkt aanstekelijk, zelfs voor wie normaal iets minder bewegelijk is. Ritmo Latino heeft zich voor deze gelegenheid in een nieuw zuiders jasje gestoken. Kortom, een goede band, een dansvloer, mooi weer  en de rest komt van zelf.
Donderdag 9 augustus 2018 : Covers. Ook dit thema werkt steevast in Lier. Een goeie stevige coverband met herkenbare nummers die bij iedereen een happy feeling naar boven brengt. Dat willen en zullen “Swizzle” op 9 augustus realiseren. Met 40 jaar ervaring en veel podiumgoesting zullen ze de Grote Markt doen daveren.

Donderdag 16 augustus 2018: Pop & Rock. Of zeg maar stevige rock. Altijd een voltreffer bij het Lier Centraal publiek. De organisatie is enorm verheugd omdat niemand minder dan “The Kids” dit jaar het stevige gitaarwerk voor hun rekening nemen.

Donderdag 23 augustus 2018: Lier on Stage.  Lier Centraal sluit af zoals nooit tevoren. Deze zevende editie zal wellicht nog lang nazinderen. Het hangt al maanden in de lucht te dwarrelen en pas vandaag mag het woord officieel vallen: JA ... De Kreuners komen naar Lier Centraal. Op z’n minst indrukwekkend te noemen. Anderzijds ... een gemiste kans mocht het eigenste Lierse muziekicoon Walter Grootaers het podium van Lier Centraal skippen. De organisatie heeft dan ook alles op alles gezet om dit te realiseren. Alle hens aan dek dus om 23 augustus om te toveren naar een onvergetelijke Lier on stage.

VIP
Op 23 augustus zal er een VIP-platform op de Grote Markt geïnstalleerd worden. De partners die zich engageren om – samen met Lier Centraal – het optreden van De Kreuners mogelijk te maken krijgen de unieke gelegenheid om met hun genodigden te genieten van dit memorabel moment. Er is een shuttledienst voorzien voor de genodigden en ter plaatse worden ze in de watten gelegd zoals het hoort.
Feest voor iedereen.
Het VIP-platform zal echter geen bezwaar vormen voor duizenden bezoekers die De Kreuners evengoed van op de eerste rij kunnen meemaken. Daarnaast zal de Lier Centraal site aangepaste infrastructuur voorzien en zal tevens het horeca-aanbod aangepast worden aan de omstandigheden.

De Lier Centraal Krant
Ook dit jaar mogen de Lierenaren een goed gevulde Lier Centraal krant in de brievenbus verwachten. We gaan opnieuw voor 20.000 exemplaren en behouden de gekende kwaliteit en andere kenmerken van een bewaarkrant.

Meer informatie : www.facebook.com/liercentraal
e-mail de organisatie via kristel@liercentraal.be
(MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet