AC Lyra richt grote springkastelendag in

Lier: Op de sportvelden richtte het G-team van AC Lyra een mega avonturendorp in. De opbrengst van dit evenement zal gebruikt worden om de deelname van de G-atleten aan de Wereldzomerspelen in Abu Dhabi te financieren.
“Volgend kalenderjaar zijn het de Wereldzomerspelen in Abu Dhabi. Er mogen twee atleten van onze club aan deelnemen. Het gebeurd zelden dat twee atleten uit een zelfde club mogen deelnemen, dus een primeur en een pluim voor onze atleten”, zegt Ann Crauwels, een van de trainsters van het AC Lyra G-team.
“Maar, alles kost veel geld en we zijn geen voetballers, dus moeten de atleten alles zelf betalen.
Daarom hebben we een aantal activiteiten georganiseerd zoals deze springkastelendag. In november richten we nog een quiz en mosselsouper in”, besluit Crauwels.

Special Olympics
In 1968 werd met de steun van de Joseph P. Kennedy Jr. Foundation, Special Olympics opgericht. Special Olympics biedt de mogelijkheid aan personen met een verstandelijke beperking zich via aangepaste sportprogramma’s te ontplooien. Om de vier jaar, net zoals de Olympische spelen, organiseert het de Wereldzomer- en winterspelen. Volgend kalenderjaar zijn het de Wereldzomerspelen in Abu Dhabi. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet