CD&V deelt bruisballen uit

Lier: Levenskwaliteit en kwaliteitsvol wonen, terwijl de bevolking toeneemt. Voor dat uitgangspunt vroeg CD&V Lier-Koningshooikt zaterdag aandacht met een actie op de Rerum Novarumsite in de Antwerpsestraat. “Kwaliteitsvolle woningen en inbreiding, aandacht voor groene ruimte en respect voor wat de buurt aan kan, zijn voor ons uitgangspunten van een goed woonbeleid. Mét respect voor de eigenheid van onze stad”, zegt lijsttrekker Stijn Coenen.

Voor de actie richtte CD&V de site van Rerum Novarum in als een binnentuintje.
“Woonbeleid gaat hand in hand met publieke ruimte. Iedereen verdient op wandelafstand van z’n woning een stukje groen of water om van te genieten. Dat is op veel plekken in Lier en Hooikt al zo, maar niet overal. Deze plek is symbolisch voor andere ‘verloren plekjes’ met het potentieel er een gezellige omgeving met groen, bankjes en speeltuigen van te maken. Zo breng je mensen samen en doe je je stad bruisen. Zo’n plekjes zijn ook goed voor de omliggende handel en horeca”, zegt Stijn Coenen.

 “We delen bruisballen uit als metafoor voor waar we naartoe willen. Geen ‘verappartementering’ die er op mikt zoveel mogelijk mensen op eenzelfde ruimte te huisvesten of projecten die de draagkracht van buurt overstijgen. Wél een bruisende balans tussen publiek en privé, appartementen en huizen, jongeren en ouderen, groot en klein wonen. Er zijn bijvoorbeeld nog mogelijkheden in het wonen boven winkels of in het opnieuw indelen van heel grote woningen, waar vandaag minder vraag naar is”, legt Stéphanie Van Campenhout, tweede op de CD&V lijst, uit.

“We denken dat bij nieuwe bouwprojecten en -ontwikkelingen het nodig is de draagkracht van de buurt en de omgeving te respecteren. Dat gaat o.m. om bijkomend verkeer, maar ook om de ‘mentale ruimte’ die mensen ervaren in hun buurt. De buurt zo vroeg mogelijk betrekken bij plannen voor nieuwe (woon)ontwikkelingen, kan veel helpen. En laat er dan maar veel plekjes als dit ingetekend worden”, besluit Van Campenhout. (MSL/foto bewerking MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet