François Smolders en Iréne Philibert zestig jaar getrouwd

Lier: François ‘Hugo’ Smolders (82) en Iréne Philibert (82), beiden echte Lierenaars, vierden hun diamanten bruiloft. Rik Pets, schepen voor bevolking, kwam het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier.
Irène en Hugo leerden elkaar kennen in toenmalige café het Kanon. Ze huwden in 1958 en kregen twee kinderen Eric en Min. Ondertussen zijn er drie kleinkinderen Tom, Ellen en Nick en drie achterkleinkinderen.
Hugo begon zijn loopbaan bij Atea. Na zijn legerdienst werkte hij vier jaar bij Bell Telephone en nadien nog vier jaar bij de stad Lier. Daarna stapte hij over naar de gasmaatschappij (Electrabel) waar hij bleef tot aan zijn pensioen.
Irène werkte eerst twee jaar in het Gasthuis. Ze moest lange tijd thuis blijven toen ze in contact gekomen was met een patiënt die een besmettelijke ziekte had. Nadien werkte ze nog in het ziekenhuis in Mortsel. Toen er kinderen kwamen bleef Irène thuis. Ze zorgde voor de kinderen en deed het huishouden. Toen de kinderen groter waren ging ze terug werken als logistiek medewerker                                                                                                                                                 in het Heilig Hartziekenhuis. Na twintig jaar werd ze verantwoordelijke voor de onderhoudsdienst. Na nog eens twintig jaar ging ze met pensioen.
In zijn vrije tijd ging Hugo dikwijls biljarten. Hij was ook 32 jaar lid van de  vrijwillige brandweer. Irène heeft geen hobby’s.
Het koppel ging elk jaar op reis met het ‘keverke’ en aanhangwagen naar de camping in Costa Brava.
Nu doen ze graag een terrasje op de Grote Markt. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet