Silvain Vergauwen en Simonne Holemans 65 jaar getrouwd

Lier: Silvain Vergauwen (89) en Simonne Holemans (84), beiden echte Lierenaars, vierden hun briljanten huwelijks jubileum in het WZC Sint-Jozef waar Simmone bijna drie jaar verblijft.
Hun verhaal begon reeds toen Simonne als naaister in het kantatelier van de ouders van Silvain werkte. Daar ontmoetten ze elkaar voor de eerste maal. Hun liefde werd intenser toen het 25 jarig bestaan van het kantatelier Segers – Vergauwen werd gevierd met een zang en dansavond in de toenmalige zaal Belgrado. Ze huwden op 27 juni 1953.

Simonne en Silvain kregen drie kinderen Fred, Gerda en Ronnie. Ondertussen zijn er negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.
Silvain was licentiaat economische wetenschappen. Hij werkte achtereenvolgens in Aarschot, Antwerpen en Puurs. Het koppel besliste samen dat Simonne zich uitsluitend met het huishouden en de kinderen zou bezighouden.
Reisbestemmingen waren eerst Blankenberge, daarna werd het Zwitserland, Italië en Joegoslavië. Toen de kinderen niet meer mee op reis gingen kregen Spanje, Frankrijk, Engeland, Duitsland en
Oostenrijk hun bezoek.
Silvain had een winter en een zomerhobby. In de zomer ging hij vissen, in de winter ging hij naar de voetbal. Daarbij had hij nog een seizoen overschrijdende hobby: schrijven. Hij schreef een boek over Lyra en over zijn familie. Onder het pseudoniem ‘Bosman’ had hij een blog op seniorennet. Simonne hield het bij één hobby. Zowel in de zomer als in de winter ging ze turnen.
Ongeveer drie jaar geleden ging de gezondheidstoestand van Simonne achteruit en een opname in het WZC Sint-Jozef drong zich op. Silvain woont nog thuis en komt Simonne elke dag bezoeken.

Ter gelegenheid van hun vijfenzestig jarig huwelijk brachten burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Pets, Simonne en Silvain een bezoek. De burgemeester maakte hen de gelukwensen van het Koningshuis en van de stad over. Hij overhandigde hen een oorkonde en een medaille van het Koninghuis. (MSL/foto MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet