PWA stopt in schoonheid en steunt goede doelen

Lier: Gezien de 6de staatshervorming kwam er een einde aan PWA Lier op 31 december 2017 en wordt deze hervormd naar wijk-werken.

“De vzw PWA Lier heeft meer dan twintig jaar bestaan en heeft in al die jaren aan ontelbare langdurig werklozen de kans geboden om via het systeem van de PWA cheques een centje bij te verdienen bij
hun werklozensteun.  0ok om hun de kans te geven om toch nog gedeeltelijk aan de slag te blijven en indien mogelijk door te stromen naar een job in het reguliere arbeidscircuit. De hogere overheid was reeds enkele jaren van plan om het PWA systeem op te doeken. Uiteindelijk is het 1 januari 2018 geworden dat er een einde is gekomen aan het PWA verhaal. We hadden in de loop der jaren een financiële reserve opgebouwd. Op de raad van bestuur en de algemene vergadering is er met unanimiteit beslist om het saldo te verdelen onder enkele vzw's en werk gerelateerde projecten” zegt Freddy Callaerts voorzitter van de lokale PWA Lier.

Het VDAB jongerenproject ‘jobbeurs joblift’ krijgt een cheque van 14.000 euro. Met dit bedrag  kunnen zij de volgende jaren dit project kunnen verderzetten.
Het OCMW Lier krijgt 20.000 euro voor het nieuwe project Jobatelier.
15.000 euro gaat naar vzw "Goed Gevoel"
Eveneens is 15.000 euro beschikbaar voor het Arktos Plus project. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet