Koninklijke Smedersgilde wil kunstsmid Van Boeckel herdenken.

Lier: De Koninklijke Smedersgilde wil in 2019 een groot evenement organiseren om het 75-jarig overlijden, op 7 juli 2019, van de wereldbekende Lierse kunstsmid Louis Van Boeckel te herdenken.
Om vorm te geven aan dit evenement vergaderde de Koninklijke Smedersgilde in het Timmermans – Opsomer museum in, hoe kan het anders, de Van Boeckel zaal. De kleinzoon van Van Boeckel was ook aanwezig op deze vergadering. Ook burgemeester Frank Boogaerts woonde de vergadering bij.

“Wij willen het 75-jarig overlijden van een groot kunstenaar niet zo maar laten voorbij gaan. Wij willen Van Boeckel herdenken met een groot smeden evenement. Wij hebben nu nog één jaar tijd om de nodige voorbereidingen te doen om iets uit te werken samen met de stad en andere partners”, zegt Jan van de Vloet voorzitter van de ambachtelijke smedersgilde van België.
“Wij weten dat Louis Van Boeckel op het einde van zijn leven nog een groot werk op stapel had staan. Het zou een draak worden die uit het water komt met daarop een adelaar. Toen we de plannen verder uitwerkten zijn we deze gaan vergelijken met bestaande werken. Uit deze vergelijking blijkt dat dit kunstwerk een lengte van tien meter zou hebben. Daarop moet dan nog een adelaar. Dit werk zou vergelijkbaar zijn met een klein vliegmachien.”
De stad staat positief ten opzichte van dit initiatief, maar kan nog niets beloven gezien de komende gemeenteraadsverkiezingen. De gilde gaat nu nadenken over wat er gemaakt kan worden en waar ze het gaan doen. Drie locaties zijn geschikt: de evenementenweide achter het Timmermans-Opsomer museum, op de plaats waar vroeger de vestconcerten plaats vonden of op de Grote Markt. “Het komt er nu nog op aan om de nodige financiële middelen te vinden”, besluit voorzitter Jan van de Vloet. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet