N-VA stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor

Lier: Afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger van N-VA Lier & Koningshooikt stelde de kandidatenlijst voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor.
“De N-VA Lier & Koningshooikt gaat met een sterke, verjongde en vernieuwde lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen”, stelt afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger. “Sterk omdat we met de burgemeester en vijf schepenen heel wat bestuurservaring aan boord hebben en omdat zes kandidaten voorzitter zijn van een adviesraad, socio-culturele of sportvereniging in Lier. Verjongend omdat maar liefst negen kandidaten jonger zijn dan 35 jaar en twee van hen een plaats krijgen in de top vijf (Rik Verwaest en Ann-Sofie Van den Broeck). Vernieuwend omdat zestien van de drieëndertig kandidaten nieuw zijn op de N-VA-kandidatenlijst en twee kandidaten in de top vijf (Ann-Sofie Van den Broeck en Dirk Frans) nog niet in de gemeenteraad zetelen.”
In tegenstelling tot bij andere partijen verliep de lijstvorming bij de N-VA Lier bijzonder vlot en eendrachtig. Alle zetelende N-VA-mandatarissen in schepencollege en gemeenteraad kandideren opnieuw terwijl de partij heel wat nieuwe en jonge kandidaten kon aantrekken.

Een sterke lijst:
- Bestuurservaring met burgemeester Frank Boogaerts en 5 schepenen: Rik Verwaest, Anja De Wit, Rik Pets, Lucien Herijgers en Bert Wollants
- Voorzitters van socio-culturele organisaties, sportclubs en adviesraden (Dirk Frans, Marc Franquet, Tim Van Keer, Maurits De Smedt, Jan Hauwaert, Karel ‘Charlie’ Michielsen)
- Én een link met politiek Brussel via volksvertegenwoordiger Bert Wollants en algemeen directeur van de N-VA Piet De Zaeger

Een verjongde lijst:
- met maar liefst negen (9) kandidaten jonger dan 35 jaar waarvan 2 in de top 5

Een vernieuwende lijst:
- 16 nieuwe N-VA-kandidaten
- in top 5 twee kandidaten die nu niet in de gemeenteraad zetelen

Een evenwichtige lijst:
- M/V-ritsprincipe toegepast tot plaats 26 (vanaf daar dubbele rits)
- 5 kandidaten uit Koningshooikt waarvan 2 in de top 5 én co-lijstduwer
- gemiddelde leeftijd van de 33 kandidaten = 48 jaar

fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet