Hulstse Pallieters organiseren 22ste Pallieterfeesten

Lier: Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 organiseren de Hulstse Pallieters voor de 22ste maal de alom gekende Pallieterfeesten in de gekende locatie aan de Huststraat 74 te Lier.

“We beginnen onze kermis op vrijdag omstreeks 19.30 uur met de ‘koers op rollen’. We richten deze koers voor de twee maal in. We voorzien twee deelnemers per ploeg. Er kunnen 28 ploegen deelnemen. Nieuw dit jaar is dat we een speciale reeks maken voor de senioren (50+) en voor de dames. Verder is er ook een speciale reeks voor de inrichters van de wijkkermissen. Er is een sprint koers, een afvallingskoers, een uithoudingskoers een lange afstandskoers en nog veel meer. Dit programma duurt ongeveer drie uur. Wij sluiten omstreeks 23.00 uur de avond af met de ‘Friday the 13th party’ met Team Industrial”, vertelt organisator Robin Baetens.

“Op zaterdag 14 juli 2018 vanaf 14.00 uur organiseren we voor de tweede maal de sterkste man/vrouw van Lier. Iedereen, ook van ver buiten onze grenzen, kan hieraan deelnemen. Het wordt een wedstrijd met ludieke kracht- en behendigheidsoefeningen zoal broekhangen, schaapslingeren, melkstopen lopen, tractorbanden flippen, dakpan heffen en dergelijke. Deelname is gratis, wel inschrijven via www.hulstsepallieters.be. Gelijktijdig staat er ook de gekende klimtoren en death ride van de vriendenkring Para-Commando van Nijlen. Nieuw dit jaar is een outdoor lasershooting, waarbij de vooral jongere deelnemers soldaatje kunnen spelen in een afgebakend parcours. Dit jaar richten we ook op zaterdag een foodtruck festival in. Op het huidige ogenblik hebben we al elf trucks die hebben ingeschreven. We gaan s’ avonds vanaf 21.00 uur verder met ‘Retro Pallieter’ met de alom gekende Casablanca Carambol Company. Nadien sluiten we af met een video Party met DJ Chris Barrow. Hij brengt op een groot scherm filmpjes van toen bij de tracks die hij speelt.”

“Zondag 15 juli beginnen we op 13.00 uur met het Liers kampioenschap Kubb. Vorig jaar waren er een 32-tal teams. Inschrijven via www.hulstsepallieters.be kostprijs 25,00 euro per ploeg. Die namiddag is er ook heel wat kinderanimatie. Een heuse kidsparty, springkastelen, pony rijden en dergelijke. Zoals de dag voordien voorzien wij opnieuw de outdoor lasershooting, de klimtoren met deathride en het foodtruck festival met een paar andere trucks dan op zaterdag. We voorzien die avond ook een groot scherm waarop je de WK finale kan volgen. We sluiten vanaf 21.00 uur de kermis af met een ambiance avond met de Zingende Schoenmaker en de Prins Junior Band.” (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet