K. Lyra – Lierse opent infopunt in Eikelstraat

Lier: Het bestuur van K. Lyra Lierse opende na de wedstrijd België – Panama een infopunt voor supporters van de club. “Vanaf nu (maandag 20.00uur) kan iedereen hier een abonnement kopen voor volgend seizoen. Binnenkort wordt dit infopunt verder uitgebouwd tot een heuse fanshop”, zegt Wim Verhoeven woordvoerder van de club.
“Zondag zijn we gestart met de abonnementen verkoop online. Tot op heden zijn er reeds 200 verkocht. Ook hebben wij ons nieuw logo via facebook verspreid. Wij werken ook aan een business club zoals de ‘Club 30’ van het ter ziele gegane Lierse. Wij hebben verder de ambitie om opnieuw voor promotie te gaan in derde amateur.”

Jeugdspelers
“Lyra-Lierse heeft voor volgend seizoen bijna 350 jeugdspelers. Onze jeugd stroomt ook door naar de A-kern. Op het huidige ogenblik bestaat 55% van de A-kern uit spelers gevormd door Lyra of Lierse.
Om onze jeugdspelers de mogelijkheid te bieden om regelmatig te kunnen oefenen en een wedstrijd te kunnen spelen hebben wij meer terreinen nodig. Daarom hebben wij een dossier ingediend bij de stad Lier en het OCMW om van de trainingsvelden in Kessel te kunnen gebruik maken.
Moest dit kunnen zou in één klap het probleem dat KVK Hooikt in de winter heeft opgelost zijn.  De terreinen van KVK zijn in de winter nauwelijks bespeelbaar. Onze club heeft de terreinen in Kessel absoluut integraal nodig om al onze jonge spelers de best mogelijke opleiding te geven”, aldus Wim Verhoeven.

Stad en OCMW wil jeugdvoetbalterreinen ter beschikking stellen aan beide nieuwe voetbalclubs

“OCMW Lier is eigenaar van de gronden gelegen te Kessel (Nijlen) waar tot voor kort de jeugdwerking van K. Lierse SK speelde. De gronden, met daarop 4 voetbalterreinen, werden verhuurd aan de in mei 2018 failliet verklaarde CVBA Lierse. De bestuursmeerderheid zal vanavond op de OCMW-Raad een voorstel voor de toekomst van deze voetbalterreinen ter goedkeuring voorleggen.

De huidige bestuursmeerderheid heeft steeds de visie gehanteerd dat er inspanningen moeten geleverd worden om kinderen en jongeren de nodige sportieve kansen te bieden in de stad, en dit over de grenzen van de verschillende sportclubs heen. Deze visie wordt steeds consequent gehanteerd bij onder andere de realisatie van (nieuwe) sportinfrastructuur zoals sporthallen, atletiekpiste,… Ook het project Hoge Velden en de verdeling van de terreinen binnen dat project zal in deze visie kaderen. Stad en OCMW trekken deze visie nu door naar het jeugdvoetbal.

De nieuwe clubs KFC Lierse Kempenzonen en VZW Lyra-Lierse lieten ondertussen allebei aan Stad en OCMW Lier weten interesse te hebben in de huur van de voetbalterreinen in Kessel. OCMW Lier ziet geen enkele reden om van de eerder gehanteerde en nog steeds geldende visie af te wijken. Dit betekent dat van clubs verwacht wordt om samen te werken voor het gebruik van sportinfrastructuur, die ter beschikking wordt gesteld door Stad en OCMW Lier. In dit specifiek geval moet het ter beschikking stellen van de terreinen in Kessel tot doel hebben zoveel mogelijk Lierse jongeren te kunnen laten participeren aan het jeugdvoetbal.

Er zal daarom vanavond (19 juni 2018) aan de OCMW-raad voorgesteld worden om te beslissen dat beide nieuwe voetbalclubs verplicht worden om samen te werken voor het gebruik van de terreinen in Kessel. Beide clubs dienen samen te investeren in de jeugdterreinen. De verdeling van de terreinen en investeringen zal gebeuren a rato van het aantal aangesloten jeugdspelers. Deze verdeling zal elk jaar herbekeken worden.” Dit deelt Marleen Vanderpoorten, OCMW-voorzitter, mee in een persbericht. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet