Zomer in het Park 2018

Lier: Van zaterdag 23 juni tot zondag 1 juli kan je genieten van de zesde editie van het familiefestival Zomer in het Park. Gedurende negen dagen kan jong en oud zijn hart ophalen met een bonte mix van culturele activiteiten.

Schepenen Rik Verwaest en Ivo Andries stelden het programma voor.
- Dit jaar wordt zaterdag 23 juni gestart met een heus openingsfeest. Van 16 uur, na de match van de Belgen, tot 20 uur geniet je van gratis spectaculaire circusacts die verspreid staan in het park en speeltuin.
- Elke avond is er gratis zomercinema vanaf 22.00 uur. Dit jaar is een tent voorzien zodat de regen geen spelbreker kan zijn. Elke avond komt er een huis dj langs om het publiek voor en na een voorstelling in de juiste sfeer te brengen
- Maandag 24 juni is er van 17.00 uur tot 21.00 uur een KUBB-tornooi  op de evenementenweide.
- Het Lierse theatergezelschap De Seine brengt zes theatervoorstellingen van ‘Kale bomen ruisen niet’.
Twee vrouwen zitten voor een kampeerwoning en wachten... Ze praten over levensbelangrijke koetjes en kalfjes: Koffie, suiker, rokken, broeken, parka's, rubberen laarzen, knappe buurmannen, dikke buiken.... Ze houden elkaar in leven met woorden. Ze vouwen de woorden open en pluizen ze uit. Minutieus en gedetailleerd. Dan steekt oud verdriet de kop op. Spel: Griet Stevens en Margot Brabants. Regie: Herman Boets. Tickets : 13,00 euro
- Zondag 30 juni is er een zondagsmarkt van 14.00 uur tot 18.00 uur. Jonge ondernemers en creatievelingen krijgen de ruimte om hun product aan de man te brengen.
- Op de zondagsmarkt is ook de zomerbib present met onder meer een leeshoek met de zomercollectie boeken en een boekendokter.
- Ook passeren tijdens de zondagsmarkt al de acts van Toeten en Blazen op Zomer in het Park.

Zomer in het Park is vooral ook een familiefestival. Er zijn dan ook tal van voorstellingen waar je met het ganse gezin naartoe kan.
- Circusvoorstelling Sol bémol van d'Irque en Fien op donderdag 28 juni, vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni telkens om 18.30uur.  
- In samenwerking met de speeltuin werd opnieuw een zoektocht uitgewerkt voor kinderen. Hierbij moeten ze in het ganse park en speeltuin vijf figuren zoeken.
- Zondag 24 juni kunnen kinderen vanaf vier jaar hun hart ophalen op het Kinderkunstenfestival Supervlieg. Supervlieg heeft plaats tussen 13.00 uur en 17.00 uur en is volledig gratis. Tal van activiteiten staan opgesteld op de evenementenweide, het stadspark en de speeltuin. Het thema van Supervlieg 2018 is 'Reis door de tijd'. Het is een mix van workshops, acts, theater en andere activiteiten waarbij je ondergedompeld wordt in de tijd van de indianen, de ridders, de Vikingen of een uitstap maakt naar de toekomst! Supervlieg is een samenwerking tussen het Liers Cultuurcentrum, Bibliotheek de Fé en de Jeugddienst . Bovendien wordt deze editie ook samengewerkt met de Moedige Bootvissers en CoderDojo. (MSL/foto’s MSL)

Meer info: www.zomerinhetpark.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet