89ste Donkfeesten: twee weekends genieten

Fotoreportage...

Lier: Jef T’Seyen, voorzitter van de Donkvrienden, stelde het programma van de 89ste Donkfeesten voor. De feesten gaan dit jaar door 3, 4, 5 en 11, 12 en 15 augustus 2018 in een grote tent naast de Donkhoeve. De toegang is alle dagen gratis.

“Het is niet altijd gemakkelijk om een evenwichtig  feestprogramma samen te stellen. Hier ook dienen keuzes gemaakt te worden. Zo hebben we dit jaar enkel vaste waarden zoals The Vicious en Maarten Cox vervangen door nieuw talent. Ook onze Lierse avond zetten we dit jaar ‘on hold’ gezien een overaanbod aan Lierse artiesten op andere kermissen”, begint Jef T’Seyen zijn voorstelling van de kermis.
“Als we de zes dagen Donkfeesten overliepen, kwamen wij tot de verrassende vaststelling dat ‘Bloemen’ dit jaar nagenoeg elke dag het Donkprogramma doorkruisten.  
Dit jaar mogen de kinderen om 18 uur de kermis openen met hun Kidsparty. Vanaf 21 uur start de  Foute Frijdag Party’ met ‘d’n DieJee’.
Zaterdagavond 4 augustus brengen we Woodstock naar de Donk. The Cherry Pops en de  The Incredible Time Machine verzorgen deze avond.
Op zondag 5 augustus start vanaf 14 uur de Donk Familiedag. De Donkweide wordt een kinderparadijs. Er staan drie springkastelen, er is kindergrime, d’Auwe maakt leuke karikaturen. Verder is er een bal- en viskraam en zijn talrijke hoeve- en andere dieren te bewonderen. Het Nationaal verbond van de hoefsmeden geeft demonstraties op een vijftal smidstanden.

De hoofdattractie in de namiddag is opnieuw TNT Crew met een nieuwe 20 minuten durende trampoline act die ze drie maal uitvoeren.
Vanaf 16 uur kan je aanschuiven voor de vermaarde Donkbarbecue. Dit nog steeds aan de erg goedkope prijs van 14 euro voor een volwassene en zeven euro voor de kinderen. Voorinschrijven hoeft niet: er is eten voor iedereen.
’s Avonds begint de bal avond om 20.30 uur met de Lierse Coverband Plug It In.

Het tweede weekend start op zaterdag 11 augustus om 20 uur met de Saterday Night Donkfever. Vanaf 21 uur brengt Ellis – Elke Taelman – samen met Doran haar nieuw repertoire. We zochten en vonden een vervanging van The Vicious in The Amazing Flowers. Het lokale DJ Team Industrial sluit de avond af.

Op 12 augustus start de ‘Zalige Donk zondag’ om 13 uur met een gezinsfietstocht van ongeveer 25 km in onbekende richting. Om 14 uur delen we de kaarten. Dat de beste moge winnen. We verwelkomen nog steeds ruim 70 kaarters.
's Avonds om 20.30 uur zal onze tent vollopen voor een optreden van Domino.   

15 augustus is zoals gewoonlijk onze laatste Donkdag.
Om 13.30 u vertrekken onze eigen renners. Daarna, om 15 uur en om 16.30 uur, volgen twee retrokoersen.  .
’s Avonds worden de 89ste Donkfeesten besloten met het 2de Donk Schlagerfestival ‘Vier op een Rij’.
Om 20 uur start Yves Segers, om 21 uur is Matthias Lens aan de beurt, om 22 uur volgt Sam Gooris en om 23 uur het duo Sasha en Davy (1/3 van de Romeo’s). (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet