Bedrijven hopeloos op zoek naar arbeidskrachten - Leerlingen opleiden op werkvloer

Lier: Vanaf september 2018 kunnen alle leerlingen van het 5de middelbaar Houtbewerking, Elektrische Installaties, Bedrijfsadministratie & IT en Elektro- en Industriële Wetenschappen bovenop de basisopleiding kiezen voor een ‘STERK naar WERK’-academie. We hebben een boeiend talentenpad uitgestippeld in samenwerking met 3 Lierse bedrijven:

Christophe Van Wambeke, directeur Atheneum Lier  Campus Louis Zimmer, geeft toelichting bij het project Sterk naar Werk.

- Sterk naar Werk - sector Elektriciteit
Dit academie kwam tot stand in samenwerking met KVT NV.
We bieden de leerlingen in het 5de jaar een demo van verschillende technieken waarmee een elektricien te maken krijgt op de arbeidsmarkt. In het 6de jaar wordt het traject intensiever en werken leerlingen actief mee. Eventueel kan ook een stage gekoppeld worden aan dit traject, waardoor werkgelegenheid verzekerd wordt na de opleiding!
We voorzien: koeling-, airco- en verwarmingstechnieken, ventilatie- en afzuigsystemen, regel- en gebouwbeheersystemen, brandbeveiliging en rijden met een vorkheftruck.

- Sterk naar Werk - sector Houtbewerking
Dit academie kwam tot stand in samenwerking met ALIBO, volgens hetzelfde principe zoals hiervoor werd uitgeschreven.
We voorzien: werking CNC-machine en geautomatiseerde opdeelzaag, plaatsing branddeuren, plafonds en giproc-wanden en basisschilder- en behangtechnieken.

- Sterk naar Werk - sector Transport & Logistiek
Dit academie kwam tot stand in samenwerking met VADESCO, volgens hetzelfde principe zoals hiervoor werd uitgeschreven.
We voorzien een opleiding in warehouse management system, suivo, eco-driving, specifieke administratie uit de transport- en logistieke sector en rijden met een vorkheftruck.

Leerlingen behalen - afhankelijk van wat zij volgen - extra attesten bij het beëindigen van de opleiding. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet