Paterkeskermis heeft nieuwe organisator

Lier: Na twintig jaar Paterkeskermis heeft de toenmalige organisator Josephina Bosmans de fakkel doorgegeven aan Ester Raeymaekers. De 21ste Paterkeskermis wordt meteen haar vuurdoop.
Ester stelde, nog iets onwennig, de kermis voor.

“Paterkeskermis gaat dit jaar door op 19, 17, 18 en 19 augustus op dezelfde vertrouwde locatie aan het Renaat Veremansplein in ongeveer dezelfde opstelling. De kermis start op donderdag 16 augustus omstreeks 20 uur. Wij beginnen dan met wat wij proeftappen noemen. Bij deze gelegenheid nodigen wij ook onze ‘kermis buren’ uit om iets te drinken aan zeer democratische prijzen.
De kermis zelf begint in feite op vrijdag 17 augustus. Vanaf 14 uur voorzien wij gratis pannenkoeken bij een consumptie – zolang de voorraad strekt.
De officiële opening is om 21 uur met de Paterkes. ‘Lost Souls and Friends’ speelt de avond in. Deze band is een verzameling prima muzikanten die zichzelf en het publiek vermaken met akoestische, meestal Engelstalige, gekende covers. Een beetje Blues, een beetje Rock ’n Roll een beetje Pop. Er is in de loop van de avond een gastoptreden van Rudy Jones voorzien.
DJ Nostress – Luc Camps, man van Josephina Bosmans -  zal de stille momenten opvullen met zijn dj-talenten
Zaterdag 18 augustus om 14.00 uur starten we met onze welgekende plezante Bingo onder leiding van Josephina en Danny. Omstreeks 17.00 uur vertrekt de Paterkesstoet aan de tent. De Lierse Keersters, de lokale reuzen en de Pallietertoeters lopen mee. Onderweg dienen natuurlijk de dorstigen gelaafd te worden.
Vanaf 21.00 uur komen ‘Phil en Kim’. Een muzikaal duo dat steevast voor kwaliteit en ambiance zorgt. Hun repertoire is heel breed en gaat van jazzy deuntjes tot pop, country en rock. Een avondje Kim & Phil is dan ook een muzikale reis met voor elk wat wils.
De avond wordt afgesloten door DJ JAKKE.  

Op zondag 19 augustus is er onze reuze grote en vernieuwde rommelmarkt.
Om de dag goed te beginnen kan je reeds vanaf 8.00 uur terecht in de feesttent voor een stevig ontbijt aan de weggeefprijs van 8,00 euro. Onze grandioze rommelmarkt kan je bezoeken van 9.00 uur tot 18.00 uur in volgende straten: Kartuizersvest, Kantstraat, Parelstraat, Renaat Veremansplein, Kruisbogenhofstraat en Rederijkerslei. Van 11.00 uur tot 12.00 uur houden wij een ‘happy Hour’ met bier van ’t vat aan halve prijs. Op de markt laten de paters bier proeven. Voor de kinderen zijn er leuke geschenkjes.
Vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur is er een DJ set met Danny Van Tichelen van radio Minerva. Omstreeks 21.00 uur start onze schlager parade in de tent met optredens van Ronny Lee, Pino Baresi en Ive Renaarts.”

Tijdens de ganse kermis zijn er mosselen met frietjes en koude schotels verkrijgbaar aan democratische prijzen. Tijdens de ganse kermis is de inkom gratis. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet