Jaarmarkt in Koningshooikt

Fotoreportage...

Koningshooikt: Voor de 41ste keer organiseren we met de Dorpsraad Koningshooikt vzw op zondag 17 juni de jaarmarkt in ons dorp. Op deze “Jutse feestdag” kan u tussen 9.00u en 16.00u terecht op de markt, de rommelmarkt en wat later kunnen de kinderen hun hartje ophalen op de kermis. Nadien kan u gezellig nog wat blijven hangen in het centrum waar tal van drank- en eettenten verzameld zijn.

Het belooft alweer een bruisende editie te worden met enkele vaste en gekende ingrediënten:
- De tentoonstelling op “het schoon verdiep” van het gemeentehuis wordt dit jaar door het Rode Kruis ingericht om hiermee haar werking en het belang van bloedgeven in de kijker te zetten.
- Om 11.00u maken de kinderen kans op leuke prijzen bij de snoepworp aan het gemeentehuis.
- Wat verderop vind je Juts vertier door HOP, onze lokale toneelvereniging.
- Ook aan randanimatie ontbreekt het dit jaar niet: De Red Hackle pipers openen de markt en trekken statig in peloton over het ganse traject. Ter hoogte van De Waaier geven de lokale fanfares het beste van zichzelf en Dansclub Scratch zorgt dan weer voor een wervelende demonstratie.
Ontbijten, lunch, diner, kermis, cocktails of gewoon een frisse pint? Honger en dorst hoeft u niet te lijden. Energie genoeg dus om heel het traject te verkennen dat ook dit jaar weer loopt vanaf het Koningsplein tot halverwege de Liersebaan. Via de Schoolstraat en de Bernard Van Hoolstraat maakt u de lus terug rond richting het centrum. Ook dit jaar mikken we weer op een 350-tal standhouders.
De combinatie van al dit leuks maken van de jaarmarkt van Koningshooikt een daguitstap voor jong en al wat minder jong. Wij hopen dan ook iedereen weer te mogen verwelkomen. Parkeren kan ook dit jaar gratis op de parkings bij Van Hool vlak bij de markt. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie: dorpsraad@koningshooikt.be of 0478 93 88 06

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet