Eerste open Begijnhofdag

Lier: Op zondag 17 juni organiseert d’Amandelboon voor de eerste maal een open Begijnhofdag. Van 11 uur tot 17.30 uur kan je er terecht voor diverse tentoonstellingen en allerlei activiteiten.
“Als spreekbuis voor de bewoners van het Begijnhof kaarten wij problemen aan het stadsbestuur aan. Wij willen ook positieve dingen doen in het Begijnhof”, zegt voorzitter  Paul Van Steenkiste.

De ganse dag zullen de begijntjes rondwandelen op het begijnhof. Ze vertellen oude begijnhofverhalen en maken de bezoeker wegwijs in het ganse gebeuren. Er zijn diverse tentoonstellingen in de Wezenstraat, in de Sint Margaretastraat, het Piepenholleke in de Martinushoek en het Oud Kerkhof. In de tuin aan de Grachtkant  brengt Pierette Coffrée een evocatie “De zeer schone uren van juffrouw Symforosa, begijntjen”. De drie kantkringen Sint Michiel, Sint Amelberga en Pladdeke zijn open voor de bezoekers. Het weefatelier Labyrint, in de Pompstraat, opent zijn deuren voor de bezoekers. In het Piepenholleke stelt Fons Theyssen de nieuwe Begijnhof kruisweg voor.
In het buurthuis, Oud Kerkhof 13, kan je terecht voor een hapje en een drankje. Je kan daar ook de lekkere amandelkoekjes van bakker Hendrickx proeven en kopen. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet