Uitbreiding camerasysteem en aansluiting van het nieuwe camerasysteem op het politienetwerk

Lier: In het kader van het vernieuwen van het openbare cameranetwerk in de stad, werden drie bijkomende camera’s aan het Moevement geïnstalleerd. De multilenscamera’s werden aangebracht op de hoeken van het gebouw.

Het hele Lierse toezichtscameranetwerk werd dit jaar vernieuwd en uitgebreid. Er waren 15 camera’s, nu zijn er 60. De bestaande camera’s werden vervangen door moderne camera’s met een hoge resolutie of multilenscamera’s. Op die manier ontvangt de politie haarscherpe beelden en kunnen zij via verschillende hoeken bepaalde straten en plaatsen bekijken.

Er komen nu nog drie extra camera’s aan het Moevement bij. Deze camera’s komen er in samenspraak met de Jeugdraad, het Jeugdhuis en de fuiforganisatoren. Ook de Lierse jeugd wil immers een veilig jeugdcentrum. Vechtersbazen, dealers en vandalen krijgen zo geen kans meer. De camera’s werden op drie hoeken van het gebouw geplaatst zodat de hele site in beeld wordt gebracht. Er wordt ook een multilenscamera voorzien aan de Paardendrink. Deze zal de Papegaaistraat en het Felix Timmermansplein tot aan de Grote Markt in beeld brengen. Samen met de reeds geplaatste camera’s in deze buurt, kan zo deze omgeving waaronder de Lantaarnstraat, worden geobserveerd. 

De beelden kunnen uitsluitend door de politie bekeken worden in real time en worden continu opgenomen.

Dit cameranetwerk staat ook in verbinding met het netwerk van ANPR-camera’s op de invalswegen van Lier en Koningshooikt. ANPR staat voor "automatic number plate recognition" en verwijst naar de inzet van intelligente camera's voor nummerplaatherkenning. Stad Lier besliste om extra te investeren in veiligheid en koos om ook een ANPR-cameranetwerk uit te bouwen. In Lier zullen er op 9 sites in totaal 18 ANPR-camera’s operationeel zijn. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet