Eerste spadesteek voor nieuwe sporthal

Lier: Met vier spadesteken werd de bouw van een nieuwe stedelijke sporthal een feit. Naast de gebouwen en op het terrein van het Atheneum Lier campus Artur Vanderpoorten, langs de Leuvensevest, zal tegen september 2019 deze nieuwe sporthal gebouwd zijn.
“De nood aan een extra locatie voor de zaalsporten groeide de laatste tijd inderdaad wat het stadsbestuur deed beslissen om een nieuwe sporthal te bouwen”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.
Uniek aan het project is dat de school de accommodatie tijdens de lesuren kan gebruiken. Nadien kan ze gebruikt worden door de Lierse sportverenigingen.

“De nieuwe sporthal meet 45 bij 35 meter en kan gebruikt worden voor diverse zaalsporten zoals volleybal, basketbal, badminton en dergelijke. Ze kan in zijn geheel of verdeelt in twee of drie kleinere zalen door middel van gordijnwanden. Verder zijn er tien kleedkamers en het nodige sanitair voor sporters en scheidsrechters voorzien. Tevens bestaat het gebouw uit een ruime inkomhal, vergaderruimtes en een vrij grote cafetaria met buitenterras. Ook is er uitbreiding van de parking en een fietsparking voor 75 fietsen voorzien”, zegt architect Peter Jannes.

Kostprijs voor het gebouw bedraagt 3,5 miljoen euro en wordt door de stad gefinancierd. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet