Kiwanis Lier 2 Neten organiseren Zomerfestijn

Fotoreportage...

Lier: Kiwanis Lier 2 Neten organiseerde voor de 20ste maal het Zomerfestijn in het Hof van Beatrijs te Lier. Dit jaar werd het de “Italian Night” versie muzikaal opgevrolijkt door Pino Baresi  en tenor Wim Vercammen, Pavarotti imitator en voormalig lid van de drie tenoren “Nobilé”.

Na een schitterende buiten receptie verwelkomde voorzitter Willem Krinkels de genodigden.
Hij dankte de leden voor hun jarenlange belangeloze inzet voor de kinderen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. “Over deze twintig jaar hebben wij ongeveer 150 projecten gesteund wat overeenkomt met 500.000 euro waarmee wij de kinderen geholpen hebben.” Verder kondigde hij de veiling van de Zimmertoren aan. “Niet de echte natuurlijk maar wel de mal die gebruikt werd om de kleine bronzen Zimmertoren te maken die nu naast zijn grote broer staat. De plaasteren mal werd op vakkundige wijze door Philip Peeters in het brons gestoken. Deze mal zal later door schepen en Vlaams parlementslid  Bert Wollants geveild worden.” Verder haalde hij nog het mammoet project aan waardoor een 3D print van de mammoet die eertijds in Lier opgegraven werd in het nieuwe stadsmuseum kan getoond worden.

Marc Van Craen Directeur Sociale Projecten: “Kiwanis Lier 2 Neten is een onderdeel van een internationale serviceclub met lokale afdelingen, welke haar goede doelen enkel richt op het welzijn en verbeteren van levenscomfort van kinderen.
Kiwanis Lier 2 Neten zorgt er voor dat ALLE opbrengsten van sponsoring en andere lokale activiteiten INTEGRAAL geschonken worden aan CONCRETE projecten en goede doelen die betrekking hebben op kinderen die het minder goed hebben.
Dit werkingsjaar werden de onderstaande organisaties reeds weerhouden. Uiteraard is het werkingsjaar nog lopende en kunnen nog bijkomende sociale projecten worden ondersteund.
In totaal zal dan ook een bedrag van ruim 35.000 euro geschonken worden dank zij uw sponsoring.”

- Basketbal G-team Nijlen 1.205 euro als sponsoring van het basketbal toernooi 2018 dat doorgaat in de Putting  

- De Speelhoeve uit Boechout, een dagverblijf voor mentaal of motorisch beperkte kinderen, krijgt 5.584,76 euro voor een nieuwe tillift.

- Iona uit Kessel, een instelling die 24 uurs opvang voorziet voor mentaal gehandicapte kinderen, krijgt 4.500 euro voor een nieuw keuken
 
- Heilig Hart Ziekenhuis Lier. De afdeling pediatrie een Pipowagen voor het project Zorgclowns. De cheque van 15.000 euro werd in ontvangst genomen door de zorgclown zelf. 
 
- Special Olympic Belgium (SOB) die in mei 2018 doorgingen in Moeskroen krijgt  3.000 euro .

- Het internationale ‘Eliminate’ project tegen tetanus, dat Kiwanis en UNICEF steunen, krijgt een cheque van 2.000 euro.

 

In 2010 zijn wij, Kiwaniërs, van start gegaan met het Eliminate-project. Een project dat een positieve verandering betekent voor jonge moeders en hun pasgeboren baby’s.

Zoals aangekondigd veilde Bert Wollants, schepen voor openbare ruimte en mobiliteit van de stad Lier en Volksvertegenwoordiger, de ‘verbronsde’ mal van de replica van de Zimmertoren. Deze veiling bracht niet minder dan 1.500 euro op. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet