Lier Feest tiende editie

Lier: Dit jaar viert Lier Feest zijn tiende verjaardag. Het aloude evenement Lier Kermis werd destijds omgedoopt naar Lier Feest. Ten gevolge van het WK voetbal zag het Lier Feest comité zich genoodzaakt om de kermis te spreiden over twee weekends namelijk 21 en 22 juni en 30 juni en 1 juli.
Op donderdag 21 juni wordt traditioneel begonnen met de feestelijke avondmarkt. De opstelling van de zaterdagmarkt wordt aangevuld met mode en eetkramen.
Vrijdag 22 juni wordt, van 18 tot 24 uur, de klassieke verenigingenmarkt, omgedoopt tot Pallieter in het park, ingericht in het groen van het park en de nog eens heraangelegde  feestweide. Het wordt een spektakel met een uitgebreid aanbod aan eten en drinken, diverse optredens, muziek, dans en als knallende afsluiter een spetterend vuurwerk. Thema dit jaar is ‘kokelakker’ spelen in het groen.
‘Kokelakker’ is een uitdrukking die menig, wat oudere, Lierenaar zeker uit zijn kindertijd kent. In een geïmproviseerde keuken werden in kleine potjes kleine gerechtjes klaargemaakt. Bij alle verenigingen die deelnemen kan je dan ook een uitgebreid assortiment aan kleine gerechtjes vinden. Om de bezoeker zijn weg te laten vinden stelde de organisatie een flyer samen die het ganse culinaire aanbod bundelt.
Vanaf 19.00 uur tot 23.30 uur zijn er verschillende optredens voorzien van dansgroep Scratch, studio Wagner en Capoeira dansers. Om 20.30 uur to 21.15 uur is er een eerste optreden van Ronny Lee voorzien. Nadien een korte pauze met een optreden van de violisten van Transitie Lier. Van 21.45 uur tot 22.30 uur volgt het tweede deel van het optreden van Ronny Lee. Om 22.40 wordt het vuurwerk afgeschoten vanop de sportvelden achter het Begijnhof.

Het tweede weekend start op zaterdag 30 juni met een Bal Populair.
De grote Markt wordt omgetoverd tot een Frans dorpsplein. Wel zijn er optredens voorzien van diverse DJ’s zoals DJ Ellentrik Nostalgik, Bram Willems, Omdat het kan soundsystem en Discobar Galaxie.
1 Juli kondigt zich aan met een uitgebreid programma. Van 10 tot 12 uur kan je ontbijten met Klassiek in het Park. Picknick kan je meebrengen of bestellen bij de organisatie. Van 14 tot 16 uur is er een kinderfuif op de Grote Markt. Tegelijkertijd loopt op diverse plaatsen in de stad Toeten en Blazen.
Nieuw dit jaar is het basketbaltornooi ‘De wisselbeker Felix’ ingericht door BC Guco.
Ook nieuw is het event ‘Reuzen Zonder Grenzen’ georganiseerd door de Gilde van de Lierse Pijnders (reuzendragers). Verschillende reuzenverenigingen nemen het tegen elkaar op in enkele ludieke proeven.

Op 30 juni en 1 juli kunnen de kinderen nog een ritje maken in een echt treintje van LMS De Geit. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Meer informatie op www.lierfeest.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet