Vernieuwde Senthout geopend

Fotoreportage...

Lier: In het bijzijn van verschillende bewoners openden burgemeester Frank Boogaerts en schepen voor mobiliteit Bert Wollants de heraangelegde straat. Senthout kreeg nieuwe gescheiden riolering en nieuw asfalt.

Senthout krijgt enkelrichting op vraag van bewoners
Het Lierse schepencollege besliste in samenspraak met de gemeente Duffel om in Senthout éénrichtingsverkeer in te voeren voor verkeer vanuit de Meertsveldstraat in de richting van de Mechelsesteenweg.

De vraag naar maatregelen in deze straat kent al een langlopende historiek. Op vraag van de bewoners van Senthout werkte de stad Lier samen met de gemeente Duffel een oplossing uit voor de verkeersoverlast in de straat zoals sluipverkeer en overdreven snelheid. De mogelijkheden werden bekeken en op die manier werd beslist om éénrichtingsverkeer in te voeren in Senthout.
"Naar aanleiding van de heraanleg van Senthout brachten we de bewoners samen om de aanpak te bespreken. Daaruit bleek snel dat er een ruim draagvlak bestond om tegelijk ook de verkeerssituatie in Senthout aan te pakken." licht Schepen Bert Wollants toe. "De bewoners waren al een hele tijd vragende partij om in te grijpen en we zijn tevreden dat we samen met hen een oplossing hebben gevonden." (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet