Fons Vekemans en Rozette Suetens zestig jaar getrouwd


Lier: Alfons ‘Fons’ Vekemans (81) en Maria ‘Rozette’ Suetens (81) vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en de Stad Lier. Het Paleis stuurde een oorkonde en felicitaties. Buiten de gelukwensen van de stad Lier bood de stad Fons en Rozette centrumbons ter waarde van zestig euro.
Rozette en Fons zijn beiden echte Lierenaars. Ze leerden elkaar kennen in de kerk. “Mijn moeder was erg gelovig en voedde mij zeer streng op. Buiten naar de mis gaan mocht ik nergens naartoe. Zo zijn we elkaar daar tegengekomen”, legt Rozette uit. “Mijn vader en zijn vader kenden elkaar ook”, voegt ze er nog aan toe.
“Voor mijn huwelijk werkte ik op leercontract bij Comfort Cars. Daarna werkte ik nog ongeveer een half jaar in een ‘stoven fabriek’ als matrijzenmaker. Nadien tekende ik bij de zeemacht. Daar werkte ik op de Kamina die naar het toenmalige Belgisch Congo voer”, vertelt Fons. “Moesten er toen vrouwen aan boord hebben gemogen, dan zou ik dat zeker gedaan hebben”, pikt Rozette er op in.
“Na drie jaar ben ik van het leger weggegaan en werkte zes maanden bij Sidal in Duffel. Daarna, tot aan mijn pensioen, werkte ik altijd bij Agfa Gevaert”, besluit spraakwaterval Fons zijn monoloog.
Rozette werkte een korte tijd bij Haneveer als stikster. Toen er kinderen kwamen bleef Rozette thuis en zorgde voor de kinderen en het huishouden.
Fons en Rozette hebben twee kinderen één jongen Rudy en één meisje Christel. Zij zorgden voor twee kleinkinderen Natalie en Glenn. Ondertussen zijn er twee achterkleinkinderen ‘Winter’ en ‘Storm’.
“We gingen soms drie maal per jaar op reis”. Zo stonden , Gran Canaria, Malgrat de Mar en Benidorm op het programma.
Nu gaan ze nog zo veel mogelijk op reis en doen graag een terrasje. (MSL/Foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet