Mariale Kinderprocessie trekt rond door het Begijnhof en omgeving

Lier: Naar jaarlijkse traditie ging de Kinderprocessie, na de plechtige misviering in de Sint Margarita kerk, uit in het Begijnhof en de nabijgelegen straten. Deze processie is ontstaan in de jaren 1970
De processie werd geopend door de Lierse Keersters. In het totaal stapten meer dan honderd deelnemers op in de processie. Ook een veertigtal kinderen die figureerden als engeltjes, strooisters, Bernadetjes, sleepdagers, pages en als kindje Jezus waren van de partij. De processie bestond in het totaal uit een dertigtal taferelen met historische vaandels, diverse beeltenissen, schrijnen en groepen. Op het einde stapte ook Sint Gummarus, patroonheilige van de stad Lier, geflankeerd door drie ridders, mee op. De processie werd klassiek afgesloten met de priester die het Heilig Sacrament ronddraagt.

Fotoreportage 1...

Fotoreportage 2...

Fotoreportage 3...

De kinderen die deelnemen aan de processie krijgen na de optocht een drankje en een snoepje aangeboden. Ook krijgen ze een gratis rondvaart op de Binnennete. De Moedige Bootvissers bieden dat elk jaar met veel genoegen aan.

Haring eten
Bij de Moedige Bootvissers aan hun clubhuis kan je na de processie terecht voor een lekkere gebakken haring in ajuinsaus met een flinke boterham aan een heel sociaal prijsje. De 200 haringen waren in een minimum van tijd uitverkocht en opgegeten op het geïmproviseerde zonovergoten zomerterras.

Fotoreportage haring eten...

Nieuwe Kruisweg voor het Begijnhof
In het Piepenholleke werden de ontwerpen voor een nieuwe kruisweg op het Begijnhof voorgesteld.
Deze nieuwe kruisweg werd gecreëerd door de Lierse kunstenaar Fons Teijssen. De afbeeldingen zullen overgebracht worden op weerbestendige aluminium platen die na de restauratie van de nissen zullen opgehangen worden.

Fotoreportage kruisweg...

(MSL/foto’s MSL-SDW-TJL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet