Vrijwilligers gehuldigd tijdens ‘Zomerdrink’

Fotoreportage...

Lier: Tijdens de zomerdrink van de Koepel voor het Liers Cultuurbeleid werden de vrijwilligers van het afgelopen jaar in de bloemen gezet. Tom Van De Vel en Luc Camps mochten de oorkonde ‘Vrijwilliger van het jaar’ in ontvangst nemen.

Schepen Ivo  Andrie verwelkomde de genodigden. “Iedere vrijwilliger draagt bij aan de leefbaarheid en de sociale samenhang in onze leefomgeving. Vrijwilligerswerk voegt vaak iets toe aan de kwaliteit van de dienstverlening. Vrijwilligers bieden cliënten persoonlijke aandacht, tijd en ontspanning, nemen nieuwe initiatieven en slaan vaak een brug tussen instellingen en hun cliënten.
Ook is het werk voor de vrijwilligers zelf van grote waarde. Het geeft nieuwe leerervaringen, nieuwe contacten, een gevoel van eigenwaarde en een waardevolle tijdsbesteding. Sta me toe om te zeggen dat ook het cultureel leven eenvoudigweg NIET kan zonder de hulp en inzet van haar vrijwilligers.”

Paul Van Steenkiste, voorzitter van de Koepel voor Liers Cultuurbeleid, hield een filosofische toespraak rond een uitspraak die aan de Griekse filosoof Heraclitus wordt toegeschreven “Panta rhei” of “alles stroomt”.

Tot slot werden de vrijwilligers van het jaar voorgesteld.

Philip Deconinck, voorzitter van de deelraad ‘Muziek en Podiumkunsten’, stelde Tom Van De Vel voor.
“Zijn engagement voor de vluchtelingen in Lier is grenzeloos. Met het project ‘Woonhulp voor vluchtelingen‘ gaat hij  als coördinator op zoek naar huurbare woningen om deze mensen te huisvesten. Ook de Poppentovertrein , die ieder jaar in Den Bril honderden kinderen een fijne zondagvoormiddag bezorgt, kan op zijn gewaardeerde steun rekenen.”

Maurits de Smedt, voorzitter van de deelraad ‘Socio Cultuur’ stelde Luc Camps voor.
“In 2000 stelde hij zelf voor, omdat hij zag dat de bestaande  boten echt aan vernieuwing toe waren, om vrijwillig zijn eerste boot, voor de Moedige Bootvissers te bouwen overeenkomstig de afmetingen van de  originele palingvissers boten. Ondertussen bouwde Luc, tot heden in zijn vrije tijd en zonder vergoeding,  tien volwaardige toeristische platbodems en twee werkboten.”  
Gezien Luc met verlof was nam zijn schoondochter de oorkonde in ontvangst.

Het geheel werd afgesloten met een gezellige “zomerdrink”. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet