MIVAS viert 50 jarig bestaan

Fotoreportage...

Lier: Tijdens een druk bijgewoonde academische zitting verwelkomde Maria Vekemans, voorzitter van de raad van beheer, de genodigden.  Burgemeesters Frank Boogaerts, Walter Horemans en Paul Verbeeck  woonden deze viering bij. Ook OCMW voorzitter Marleen Vanderpoorten en oud-minister Luc Van den Brande waren onder de aanwezigen.

“50 jaar geleden startte MIVAS zijn werking in den Bril. Er werd toen werk geboden aan vier werknemers. Al snel groeide MIVAS echter uit de voegen van den Bril. Er werd begonnen met een eigen bedrijfsgebouw  in Plaslaar. Door technische innovaties kon MIVAS zijn opdrachtenpakket verruimen. Er wordt gewerkt op meerdere locaties en stelselmatig ook steeds meer bij de klant zelf. Ondertussen biedt MIVAS werk op maat aan meer dan 700 werknemers.
Door in te zetten op de individuele talenten van zijn werknemers, kan ondertussen een brede waaier aan diensten aangeboden worden zoals verpakken, groenzorg, schilderwerken, strijkatelier, een sociaal restaurant en een sociale kruidenier. Kwaliteit en flexibiliteit staan steeds voorop.”
Na haar toespraak gaf Maria Vekemans het woord aan directeur Leo Mertens die er gedurende 45 jaar voor zorgde dat MIVAS kon uitgroeien tot wat het vandaag is geworden is.
In een ludieke, soms ook bijtende toespraak gaf hij zijn verhaal van 50 jaar MIVAS.

Tot slot dankte Maria Vekemans Leo Mertens, die dit jaar met pensioen gaat, voor zijn jarenlange inzet.
“Vandaag is maatwerk de sleutel voor een goede werking en ook voelbaar in iedere vezel van de werking van MIVAS. Na 50 jaar intensieve werking kijken we hoopvol naar de toekomst. Een woord van dank is hier zeker op zijn plaats. Hartelijk dank aan Leo Mertens voor zijn onbaatzuchtige inzet gedurende meer dan 45 jaar als directeur. Mivas is een respectabel maatwerkbedrijf onder zijn leiding geworden. Om stand te houden in de harde concurrentiële wereld en daarbij het sociale karakter naar de werknemers toe niet uit het oog te verliezen is wel een huzarenstukje geweest. Dank aan Leo om MIVAS op de arbeidskaart te houden. Na zo'n lange periode komt uw pensioen in zicht. De tijd was daar om een vernieuwd directiekader te installeren met Frank Jansen als algemeen directeur en personeelszaken; Johan Kreydt als operationeel en commercieel directeur; Nathalie Notelé als financieel directeur en projecten. Deze drie enthousiaste en gedreven directieleden zullen samen de toekomst van Mivas met veel expertise waarnemen. Leo Mertens blijft gedelegeerd bestuurder in de raad van bestuur  en is als dusdanig contactpersoon tussen de raad en het nieuwe directiekader. Hoopvol en met vertrouwen kijk ik uit naar de toekomst van MIVAS”, aldus Vekemans.
Na de toespraken volgde een uitgebreide feestreceptie met mogelijkheid om de werkplaats te bezoeken.

Na het officiële gedeelte gingen de deuren open voor het grote publiek. Iedereen was welkom om te komen ervaren wat er hier dagdagelijks gebeurt. Er werd een rondgang georganiseerd die begint met een sprong in het verleden, 50 jaar terug, hoe het allemaal begon. Doorheen de rondgang kom je de verschillende facetten van de huidige werking van MIVAS tegen.
In de feesttent kon je terecht voor een drankje aan de bar en voor een algemene infostand. Ook de afdeling Goed Gevoel en de sociale dienst stelden hun werking hier enthousiast voor. Voor de allerkleinste bezoekers zorgden kindergrime en twee springkastelen voor de nodige animatie. Er was ook een frietkraam, een hamburgerkraam en een ijskar voorzien.
De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van de groep Domino. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

Fotoreportage avondprogramma 

Na de officiële plechtigheid was er voldoende ruimte voor jong en oud om te feesten en MIVAS op gepaste wijze te vieren. De afdeling Goed Gevoel en de sociale dienst werkten enthousiast mee om er een fijne namiddag en avond van te maken. Een natje en droogje werd voor iedereen voorzien. Voor de allerkleinsten was er een springkasteel en mime, een ijskar en een friet - en hamburgerkraam stonden ter beschikking van de hongerigen.
Ter ere van het 50-jarig jubileum van MIVAS stelden alle medewerkers een Top 50 samen die gretig werd gepresenteerd door een DJ. De feestdag werd afgesloten met een spetterend optreden van DOMINO.

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet