Marcel Wuyts en Henrica Biesen vieren hun zestigjarig huwelijksjubileum

Lier: Marcel Wuyts (81) en Henrica, roepnaam Henriëtte, Biesen (80) vierden hun diamanten huwelijksverjaardag in het WZC Sint Jozef. Bij deze feestelijke aangelegenheid ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier. Hij overhandigden hen een oorkonde van het Koningspaar. De stad bood het koppel bij deze speciale gelegenheid centrum bonnen aan voor een totale waarde van zestig euro. “Eén euro per jaar dat jullie samen zijn”, zei schepen  Rik Pets.

Marcel werd geboren in Beerse, Henriëtte is een echte Lierenaar. Ze ontmoetten elkaar in een spiegeltent aan de Mechelsesteenweg ter hoogte van de toenmalige garage Dockx. Na enkele jaren besloten ze om in het huwelijk te treden. Op 31 mei 1958 gaven ze elkaar het ‘ja’ woord in de Heilig Hart kerk aan de Antwerpsesteenweg in Lier. Op 4 april 1959 werd hun enige dochter Nicole geboren. Ondertussen zorgde zij voor het enige kleinkind Tim.
Na hun huwelijk woonden ze eerst in een appartement in ‘den Belgrado’. Nadien verhuisden ze naar Vremde. De lokroep van Lier was zo sterk dat ze na een tijdje besloten om terug naar Lier te komen wonen. Weer een paar jaar later bouwden ze hun eigen huis in de Pannenhuisstraat.
Marcel werkte in een drie en vier ploegen stelsel bij Agfa Gevaert waar hij na 45 jaar dienst met pensioen ging. Henriëtte verzorgde het eigen huishouden.

In hun vrije tijd gingen ze samen helpen bij een hovenier om selder en tomaten klaar te maken voor de verkoop. Zelf hadden ze een grote moestuin en siertuin, waar ze ettelijke uren in doorbrachten. Iedereen die hun woning  passeerde kenden Marcel en Henriëtte als 'het koppel op de bank tegen de gevel'.
De laatste jaren ging hun gezondheid bergaf. Toen het niet meer mogelijk was om thuis te wonen besloten ze in januari 2017 naar het WZC Sint Jozef te verhuizen.  (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet