Roger Van den Broeck en Maria (Astrid) Thijs zestig jaar getrouwd

Lier: Roger Van den Broeck (83) en Maria, roepnaam Astrid, Thijs (82) vierden hun diamanten huwelijksverjaardag. Bij deze feestelijke aangelegenheid ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier. Hij overhandigden hen een oorkonde van het Koningspaar. De stad bood het koppel bij deze speciale gelegenheid centrum bonnen aan voor een totale waarde van zestig euro. “Eén euro per jaar dat jullie samen zijn”, zei schepen Pets.

Meer dan zestig jaar geleden leerden Astrid en Roger, beiden echte Lierenaars, elkaar kennen op “Schippekes kermis” in Lier.
Na hun huwelijk kregen ze twee kinderen: een dochter Linda en een zoon Benny. Zij zorgden voor drie achterkleinkinderen, Jelle, Kitty en Thomas.
Roger werkte eerst twee jaar als leerjongen in het schildersbedrijf van zijn vader. Daarna werkte hij vijf jaar bij Agfa Gevaert. Roger werd toen zelfstandig schilder. Toen hij veertig jaar werd ging hij in dienstverband werken als carrosserie schilder bij een garage in Boechout. Na achtien jaar ging hij daar met pensioen.
Niettegenstaande Astrid Snit en Naad studeerde opende ze in de maasfortbaan een winkeltje in schildersmateriaal. Geruime tijd later stopte ze de zaak om voor de kinderen te zorgen.
Samen gingen ze al wel eens op reis naar Spanje, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk.
Astrid en Roger doen het nu rustig aan. Ze houden ervan om samen een terrasje te doen. Roger gaat regelmatig te voet naar Lisp om er zijn broer op te zoeken. (MSL/foto’s RR)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet