Pallieterclassic vertrekt op Grote Markt

Fotoreportage...

Lier: Op zondag 27 mei werd voor het derde jaar de Pallieterclassic gereden met start en aankomst op de Grote Markt in Lier. Tweeënvijftig oldtimers schreven zich in voor dit evenement.

“Dit jaar wordt het een toeristische rondrit zonder franjes waarin ontspannen autorijden en genieten primeert. We rijden naar het Hageland langs een onverwacht mooi parcours, met onderweg lekkere en prettige verrassingen”, vertelt Georges Verhoeven.

Voor de concours d’élégance  werd aan de teams gevraagd zich te kleden naar het bouwjaar van hun auto’s, zodat zowel deelnemers als  toeschouwers de tijd van toen herbeleven. Een vijftal teams ging hierop in.

Omstreeks twaalf uur werden de wagens met bestuurder voorgesteld voor het stadhuis. Vandaar vertrokken ze voor een ‘fijnproeversrit’ naar en door het Hageland.

Austin 7
De oudste deelnemende wagen was een Austin 7 bouwjaar 1931. “Dit is de wagen die mijn overgrootvader 87 jaar geleden kocht. Ik ben de vierde generatie die met deze wagen mag rijden.  De wagen is nog steeds origineel. Het chassis is origineel, zelfs de lak is nog de originele lak. De wagen heeft een drie cilinder motor met een inhoud van 750 cc. Verbruik vijf tot zes liter. Topsnelheid 70 km/h. Mijn zoon die ondertussen 21 jaar is zal de vijfde generatie zijn die met deze wagen kan rijden,” zegt Peter Wouters, de fiere eigenaar van deze prachtige oldtimer. (MSL/foto’s MSL)

Meer info: www.pallieterclassic.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet