Lierische Gedichtenwandeling

Lier: Tom Marien en Jef Vingerhoets stellen hun Lierische gedichtenwandeling voor.
Elf gedichten zijn gekoppeld aan elf locaties. De makers nemen je mee naar enkele bijzondere plekken in de stad. Wandelen, weetjes en gedichten wisselen elkaar af. De wandeling doorheen de binnenstad is ongeveer 4,6km lang en loopt langs de Grote Markt, het vernieuwde Stedelijk Museum,  Bakkerij Hendrickx, Heilig-Hartziekenhuis, de aanlegsteiger van de Moedige Bootvissers, het Hof van Geetruyen,  Anderstad , het Sinte-Goemmerdeurgangeske , de Sint-Gummaruskerk, de Jezuïetenkerk  en het  Spuihuis.
Een boekje in handig formaat bevat de te volgen route, een korte omschrijving van de locaties en de gedichten. Het boekje is gratis te bekomen op onder andere de toeristische dienst van Lier. (MSL/foto’s MSL)

 

 (het boekje van) de Lierische gedichtenwandeling nemen de makers Jef Vingerhoets en Tom Marien Je gaat de stad Lier en haar bewoners beslist anders bekijken.
‘Word 100% 'lierisch' en ga op stap.’
Van de Lierische gedichtenwandeling werd een boekje gemaakt dat door de diensten Visit Lier, de bibliotheek de Fé, het LCC en op andere punten gratis zal verspreid worden.
Dit project kwam tot stand met de hulp van vele gulle handen. De makers danken in het bijzonder:
de stad Lier met de diensten Toerisme en Cultuur, het Liers Cultuurcentrum en bibliotheek de Fé
de Sociëteit van de Schaepshoofden en bakkerij Hendrickx
VZW Eduard Bressinck
herberg D’Eyckenboom en café Refuge

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet