Steylaerts opent nieuwe supergrote toonzaal

Fotoreportage...

Lier: Tijdens een groot feest opende Steylaerts zijn nieuwe accommodatie in Lier. Op de site waar vroeger eerst een schoenenfabriek, daarna een Coca Cola bottelarij en later een kartonnage gevestigd waren verrees in een korte tijdspanne een gigantische toonzaal met magazijnen van de firma Steylaerts die voorheen in Berlaar gevestigd was.

“Lier is geen onbekend terrein voor mij.  Niet alleen heeft Steylaerts hier bijzonder veel klanten, in mijn jeugdjaren heb ik nog bij Lyra gevoetbald... Ik heb trouwens nog altijd heel veel sympathie voor de Lyra, tegenwoordig Lyra-Lierse, en ik volg hun prestaties nog steeds op de voet.
Maar ik ben ook al bijna 50 jaar een trouwe supporter van de Lierse, tegenwoordig Lierse Kempenzonen.  Als je afkomstig bent van buiten de stadsmuren van Lier, is die combinatie toegestaan heb ik eens gehoord…”, begon CEO Patrick Steylaerts zijn toespraak.

“Mijn broer en ikzelf hebben altijd de beste contacten onderhouden in Berlaar.  Ook de lokale overheid met burgemeester Walter Horemans op kop, heeft ons altijd gesteund waar het kon.
Toen de plannen voor onze verhuis bekend werden, kregen wij ook hier in Lier alleen maar  gastvrije reacties te horen. Wij voelden ons dan ook onmiddellijk heel welkom, zeker ook bij het stadsbestuur.  Ik wil burgemeester Frank Boogaerts, de schepenen en hun medewerkers hierbij trouwens nog eens uitdrukkelijk bedanken voor hun gewaardeerde steun aan dit project”.

Beknopte geschiedenis
“Toen mijn ouders in 1961 met de firma begonnen, was de hoofdactiviteit marmerbewerking.  Vrij snel kwam daar het plaatsen van sierschouwen en tegels bij. Toen mijn broer Peter en ikzelf zo’n 30 jaar geleden in de zaak stapten, focusten wij ons vooral op de verkoop van tegels.  We werden in de ruime regio bekend omwille van onze opvallende promotieacties – zoals “tegels zonder btw” - en de al even opvallende appelblauw-zeegroene camionetten.
Een aantal jaren geleden werd echter duidelijk dat deze promotieacties stilaan nog moeilijk te combineren waren met onze andere activiteiten, namelijk onze hoog kwalitatieve badkamerrenovaties en ook onze samenwerking met de professionele markt die elk jaar groter en belangrijker wordt. Daarom hebben wij op een gegeven moment beslist om in onze marketing te focussen op badkamerrenovatie met de slogan  «de nummer 1 in badkamerrenovatie».
Maar ook tegels en parket blijven voor ons natuurlijk enorm belangrijk”, gaat Patrick Steylaerts verder.
“Het idee om richting Lier te trekken bestaat al enige tijd. Toen de oude Coca-Cola site beschikbaar kwam, hebben wij dan ook niet lang getwijfeld. De investering is enorm, maar wij geloven dat ze noodzakelijk was en dat ze zal leiden tot verdere groei en bloei van Steylaerts. We wilden ons natuurlijk niet zomaar ongemerkt in Lier vestigen.  We wilden een echt landmark neerzetten en ik denk dat we in ons opzet geslaagd zijn”, besluit de CEO.. 
Tot slot dankte hij medewerkers die hebben bijgedragen tot de realisatie van dit gigantisch project.

“Steylaerts is terug thuis, in Lier. Ik hoop dat mijn collega uit Berlaar het mij niet kwalijk zal nemen wanneer ik zeg dat een grote firma thuishoort in een…ja, grote stad”, begint burgemeester Frank Boogaerts, een beetje chauvinistisch, zijn toespraak.
“Ikzelf en met mij het ganse schepencollege zijn zeer tevreden en superblij met deze nieuwvestiging in Lier.Lier moet het hebben van zijn horeca, toerisme, cultuur, waardevol erfgoed, kleinhandel. Lier is uiteraard ook heel gelukkig met die grote Van Hool hier kortbij. En wij gaan ook prat op wat misschien minder geweten is, namelijk onze 150 KMO’s.
Voor het huidige stadsbestuur zijn die verschillende activiteiten van ons economisch weefsel van het allergrootste belang. Want zonder economie, geen tewerkstelling, geen consumptie, geen welvaart en welzijn. Lier scoort trouwens zeer goed de laatste maanden op het vlak van tewerkstelling.  Wij willen een economisch actief stadsbestuur zijn en een bedrijfsvriendelijke stad.
Steylaerts versterkt de groep KMO’s  in aanzienlijke mate: de vestiging vroeg een investering van 15 MIO en er zullen 60 werknemers vanuit Lier werken. Een gebeurtenis die men niet alle dagen kan vieren.
In mijn persoonlijke naam en in naam van het ganse college van burgemeester en schepenen feliciteer ik van harte de groep Steylaerts, Patrick, de familie en alle medewerkers. Zij zijn een schoolvoorbeeld van  Vlaamse ondernemers die durven investeren succes boeken en mooie resultaten neerzetten. Wij hebben hen dan ook graag gesteund in hun onderneming”, besluit burgemeester Boogaerts.

Na de toespraken barste het inhuldigingsfeest totaal los. Het was al begonnen met een uitgebreid buffet dat de firma aan zijn achthonderd genodigden aanbood. Domino zorgde voor een geslaagd optreden. Ze mochten rekenen op het enthousiaste publiek dat kennelijk genoot. Nadien was er in een speciaal opgebouwde intieme studio een optreden van Coco Junior gepland. Het feest werd afgesloten met een DJ set tot in de vroege uurtjes.

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet