20.000 bezoekers voor Zimmertoren

Lier: Jos d’Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité, verwelkomde samen met burgemeester Frank Boogaerts de 20.000ste bezoeker van de  Zimmertoren. Een nietsvermoedende Connie Dekeirsschieter kwam samen met haar dochter Yente Onsia en kleinzoon Vinz Blanckaert naar de Zimmertoren.  D’Haens  overhandigde haar een kristallen presse-papier met een afbeelding van de Zimmertoren en de vermelding ‘20.000ste bezoeker’ erop.
“Mijn mama vond dat ik toch eens de de Zimmertoren moest bezoeken. Ik woon mijn ganse leven in Lier maar was nog nooit in de Zimmertoren geweest. Als inwoner van Lier vind je de toren zo gewoon dat je er altijd voorbij loopt”; zegt Yente Onsia.

De laatste twee jaar heeft het Zimmermuseum sterk geïnvesteerd in het moderniseren en uitbreiden van de collecties.  Het hele tijdperk van de elektronica na de mechanische periode van Louis Zimmer werd toegevoegd en speciaal voor de jeugd werd ingespeeld op de nieuwe STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) richting die in vele scholen werd ingericht om een link te leggen naar de technische opleidingen.
 
“In het Zimmermuseum hebben we hierbij als rode draad gekozen voor het "perpetuum mobilé" (voortdurende beweging) omdat dit gedurende meer dan twintig eeuwen een discussiepunt is geweest tussen de theologen en de wetenschappelijke wijsgeren, maar uiteindelijk aan de basis ligt van onze huidige energiewetten.  Deze materie gaf ook aanleiding om de rol van een aantal belangrijke figuren te accentueren zoals Da Vinci en de Bruggeling Simon Stevin.  Het Zimmertorencomité heeft geld nog moeite gespaard om enkele zeer bijzondere instrumenten aan de collectie toe te voegen”, legt voorzitter Jos d’Haens uit..
“Maar een modern museum moet ook de bezoekers op een hedendaagse manier kunnen ontvangen.  Daarom hebben wij een drankgelegenheid aan het museum toegevoegd. In het Zimmercafé worden ook afwisselende tentoonstellingen gehouden van Lierse kunstenaars. Dit alles heeft voor gevolg dat het bezoekersaantal een enorme vlucht heeft genomen zodat wij vandaag de 20.000ste bezoekster  kunnen ontvangen. Wij hebben ook goede vooruitzichten om dit jaar nog meer dan 30.000 bezoekers te mogen verwelkomen”, besluit d’Haens. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet