Maria Bastiaans krijgt Fierelier

Maria Bastiaans zet zich sinds enkele jaren als vrijwilligster in bij WZC het Paradijs, afdeling Den Oever. Zij is een grote steun voor zowel de bewoners als voor het verplegend personeel. Ze komt dagelijks over de vloer en helpt mee met het dekken van de tafels, helpt de mensen bij het eten en is een luisterend oor voor de bewoners.
Burgemeester Frank Boogaerts en OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten overhandigden haar de FiereLier in de onthaalruimte van het WZC het Paradijs, afdeling Den Oever.

“Enige jaren geleden kreeg mijn vriend de ziekte van Parkinson. Vijf jaar heb ik hem thuis kunnen verzorgen. Toen de ziekte erger werd is hij naar het Paradijs gekomen dat toen nog gevestigd was in de Kanunnik Davidlaan. Ik kwam hem dagelijks verzorgen. Na vier maanden is hij spijtig genoeg overleden. Nadien ben ik blijven komen om de mensen te helpen bij het eten, de tafel te dekken en af te ruimen.
Toen het Paradijs verhuisde dacht ik eraan om te stoppen. Ik moest dan wel twintig minuten fietsen om hier te geraken. Zij hebben mij dan toch overtuigd om mee te komen. Nu ben ik hier elke weekdag van ’s morgens negen uur tot ’s avonds negentien uur hier op de afdeling Den Oever. Ik doe dit heel graag, ik zit niet alleen, ik kan de mensen helpen en mijn dag is zo voorbij”, vertelt Maria Bastiaans. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet