Fietselieren 26ste editie: fietstocht voor het ganse gezin.

Lier: “Fietsen over rustige, veilige en volledig bewegwijzerde trajecten. Kennismaken met de mooiste landelijke plekjes in het Pallieterland van Felix Timmermans met animatie, drank- en eetgelegenheid bij vertrek en aankomst en op de stopplaats. Ondertussen kennismaking met de moderne land- en tuinbouw”, zo omschrijft de Landelijke Gilde Gewest Lier de 26ste editie van Fietselieren.

De Landelijke Gilden Gewest Lier, Landelijke Gilde Lier Lisp en KVLV Lier Lisp richten voor de 26ste maal Fietselaeren in. Een grote troef van Fietselieren is dat wij elk jaar andere routes uitwerken. Wij stappen ook af van de klassieke fietsknooppunten. We vertrekken dit jaar vanuit het Parochiecentrum Heilig Hart aan de Eeuwfeestlaan in Lier. Tussen acht en elf uur kan je een stevig ontbijt nemen met onder andere spek met eieren. Nadien kan je vertrekken vanaf negen uur voor een volledig bewegwijzerde fietstocht van 25 of 45 kilometer. “We vertrekken richting Nijlen. De stopplaats is voor de twee routes dezelfde namelijk de paardenhouderij op de Barthoeve. Hier kan je het bedrijf bezoeken en genieten van een lekker hapje en drankje . De 25km route loopt dan langs het Hagenbroek en de bufferbekkens. Dan rijden we een stuk langs de Nete tot aan de nieuwe brug aan de Sionsite. Daar steken we de brug over en fietsen richting Kloosterheide zo naar Kessel. Langs de Bartstraat trekken we via de Nete terug naar het parochie centrum in Lier. De 45km route gaat van de Barthoeve verder richting Bevel en Nijlen”.

Deelname prijs vier euro inclusief een consummatie. Kinderen tot twaalf jaar gratis.
Ontbijt: inschrijving verplicht via ontbijt@fietselieren.be Kinderen tot zes jaar eten gratis. Tussen zes en twaalf jaar vier euro, boven twaalf jaar twaalf euro. (MSL/foto’s SDW-MSL)

Meer informatie: www.fietselieren.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet