Hart voor de Burger: zestien kandidaten voor 14 oktober 2018

Lier: Tijdens een persconferentie maakte lijsttrekker Marcel Taelman zestien kandidaten bekend voor de verkiezingslijst van 14 oktober.
“Onze lijst is een mix van alle leeftijden en van alle soorten burgers. Wij zullen uiteindelijk met een volledige lijst naar de verkiezingen gaan. Onze partij zal er alle voor doen om de burger te beschermen en hun problemen op te lossen”, zegt Marcel Taelman, lijstrekker van Hart voor de Burger.
De jongste kandidaat is 18 jaar, de oudste is 66 jaar. Lijstduwer is Elke ‘Ellis’ Taelman, dochter van Marcel Taelman. “Mijn dochter steunt mij volledig. Als ze verkozen wordt zal zij echter geen mandaat opnemen”, voegt Taelman er nog aan toe. (bloedverwanten van de eerste graad mogen niet samen in een gemeenteraad zetelen)

Het probleem Zimmertoren
Na de voorstelling van zijn lijst gaf Marcel Taelman zijn visie op het dossier Zimmertoren.
Taelman stelt dat de Zimmertoren volledig verwaarloost is en op het ogenblik in zeer slechte staat bevind. Vooral het dak, het schrijnwerk en het glas in lood verdienen dringend de aandacht.

In Gazet van Antwerpen lezen wij dat Monumentenwacht adviseert om slechts twee werken nog dit jaar uit te voeren, namelijk het laten verwijderen van asbest en het herstellen en herschilderen van het buitenschrijnwerk.
Volgend jaar hoeven er van Monumentenwacht geen werken uitgevoerd te worden. Voor 2020 staat er wel heel wat genoteerd in het verslag, onder meer het vernieuwen van de leibedekking en de waterafvoer, en het herstellen van de glas-in-loodramen. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet